Ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Η ημερίδα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού καθιερώθηκε στο σχολείο μας με σκοπό την πλήρη ενημέρωση των μαθητών μας πάνω στο σοβαρό και καίριο θέμα της επιλογής επαγγέλματος.

Σε μια εποχή που η οικονομία διεθνοποιείται και ο ανταγωνισμός κορυφώνεται, η πρόσβαση στην αγορά εργασίας απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες. Καινούργια επαγγέλματα και ειδικότητες κάνουν την εμφάνιση τους, ενώ οι παραδοσιακές μορφές απασχόλησης αναθεωρούνται και αναπροσαρμόζονται.

Για να μπορέσει η Σχολή να παρέχει σωστή και επίκαιρη πληροφόρηση, δεν περιορίζεται σε αναφορές, αναλύσεις και διατυπώσεις απόψεων σχολικών βιβλίων, αλλά ζητά τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων, διακεκριμένων μελών του επιστημονικού και επαγγελματικού κόσμου, οι οποίοι μοιράζονται τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους με τους νέους μας, συζητούν μαζί τους, τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον και προσπαθούν να ξεδιαλύνουν την ομίχλη που κυριαρχεί γύρω από το θέμα της επαγγελματικής απασχόλησης.

Η συμμετοχή των μαθητών/τριών είναι ενεργή αφού μέχρι τα μέσα της σχολικής χρονιάς, προτείνουν τα θέματα που τους ενδιαφέρουν και θα ήθελαν να συζητήσουν. Στη συνέχεια, η Διεύθυνση σχεδιάζει το πρόγραμμα των εισηγητών ανά επάγγελμα και ειδικότητα. Η Ημερίδα συνήθως διεξάγεται στις αρχές Μαρτίου, στους χώρους της Σχολής. Η Σχολή "Καλαμαρί" πιστεύει ότι ο σωστά πληροφορημένος έφηβος τελεί συνειδητές και ουσιαστικές επιλογές, αποφάσεις που τον οδηγούν σε επαγγελματική καταξίωση, κοινωνική προσφορά και οικονομική ευημερία.

Στα πλαίσια του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π), πραγματοποιείται στο Σχολείο η καθιερωμένη ετησίως ΗΜΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ.

Οι μαθητές ανά ομάδες με κοινά ενδιαφέροντα συναντιούνται με καταξιωμένους επαγγελματίες, ενημερώνουν και συζητούν μαζί τους σχετικά με τον επαγγελματικό τους χώρο.

Ημερίδα ΣΕΠ 2016

sep2016 3   sep2016 4   sep2016 2  

Μέρος της παράδοσης της Ελληνογαλλικής Σχολής ΚΑΛΑΜΑΡΙ αποτελεί πλέον η ημερίδα ΣΕΠ. Έτσι κι εφέτος, στις 25 Φεβρουαρίου 2016, διοργανώθηκε και περατώθηκε η συγκεκριμένη ημερίδα επιτυχώς, με κεντρικoύς ομιλητές τον Cristophe Le Rigoleur, Γενικό Πρόξενο και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου στη Θεσσαλονίκη και τον Σπύρου Νικόλαο, Καθηγητή Αστρονομίας Α.Π.Θ. και επιμέρους ομιλητές από ένα ευρύ επιστημονικό κι επαγγελματικό πεδίο:

1) Τμήμα Μηχανικών της RAFA WINGS OIL & ENERGY, Αρσένης Βασίλης, Γεν. Διευθυντής, Καραναστάσης Γεώργιος, Ηλεκτρολόγος-Μηχ., Μαυρίδου Σοφία Αρχιτέκτονας, Ραδίτση Ουρανία, Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων

2) Σπύρου Νικόλαος, Καθηγητής Αστρονομίας ΑΠΘ, Αφυπηρετήσας

3) Αλεξανδρίδης Νίκος, Οικονομολόγος

4) Παντελίδου-Κωφίδου Αθηνά, Ψυχολόγος (Εργασιακή Ψυχολογία)

5) Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, Αναπληρωτής Καθηγητής Γενετικής Πληθυσμών Ζωικών Οργανισμών

6) Φετλής Αντώνης, Φυσιοθεραπευτής

7) Αρβανιτίδης Νικόλαος, Δικηγόρος

8) Παρασκευόπουλος Κώστας, Μάνατζερ Αεροπορικών Εταιρειών,

9) Γκιλής Κωνσταντίνος, Σύμβουλος πληροφοριακών συστημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας (Logistics)

10) Κατσανούλας Κωνσταντίνος, Αναισθησιολόγος –Εντατικολόγος Διευθυντής Ε.Σ.Υ., Αναισθησιολογικό Τμήμα, Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

11) Φραγκόπουλος Γιάννης, Κοινωνιολόγος, Επίκουρος καθηγητής Α.Π.Θ.

Ευχαριστούμε πολύ τους ομιλητές που μας έκαναν την τιμή να παραβρεθούν και να διδάξουν τα παιδιά μας με τον λόγο και την παρουσία τους.

Την ευθύνη για την επιμέλεια της όλης διοργάνωσης είχαν οι καθηγητές : Ματαυτσή Στέλλα, Σαββίδης Αναστάσιος, Χαρένη Eλπινίκη. Τους ευχαριστούμε θερμά, όπως και το συνεργάτη της Σχολής, ψυχολόγο κ. Σιαπερόπουλο για την πολύτιμη συνδρομή του.

Ημερίδα ΣΕΠ 2014

sep-2014 4   sep-2014 2   sep-2014 3  

 

Μέρος της παράδοσης της Ελληνογαλλικής Σχολής ΄΄ΚΑΛΑΜΑΡΙ΄΄ αποτελεί πλέον η ημερίδα ΣΕΠ. Έτσι κι εφέτος, στις 26 Φεβρουαρίου 2014, διοργανώθηκε και περατώθηκε η συγκεκριμένη ημερίδα επιτυχώς, με κεντρικό ομιλητή τον Κων/νο Πουλιάκα, Εμπειρογνώμονα στο Ευρωπαϊκό Κέντρο για την ανάπτυξη Της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP) και επιμέρους ομιλητές από ένα ευρύ επιστημονικό κι επαγγελματικό πεδίο: 

1) Έλενα Κολτσάκη, Δικηγόρος – Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια – Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών

2) Ροδούλα Τσιότσιου, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Τμήμα οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων 3) Βεργόπουλος Σταύρος, Αρχιτέκτονας, Καθηγητής στο ΑΠΘ.

4) Αικατερίνη Κωνσταντοπούλου, Παιδίατρος, Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια Επίγουσας Ιατρικής για παιδιά (APLS instructor)

5) Αλεξία Χατζηπαρασίδου, Βιολόγος - Κλινικός Εμβρυολόγος, Διευθύντρια EMBRYOLAB.

6) Βαγγέλης Λέμπερος, Οικονομολόγος 7) Κωνσταντίνος Γκούμας, LargeAccountManager, υπεύθυνος για το Direct τμήμα πωλήσεων της Entersoft Α.Ε.. 8) Βάλλυ Χατζηκούγια, Ψυχολόγος, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια

9) Ευστάθιος Πολυχρονιάδης, Φυσικός - Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ.

10) Πέτρος Ζωνίδης, Μηχανολόγος – Μηχανικός, Διευθυντής Έργων CONTEC A.E.

11) Σωτήριος Βλαχάκης, Καθηγητής εφαρμογών ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, τμήμα Marketing. 12) Νότης Φόρσος, Υπεύθυνος του Μουσείου Κινηματογράφου

Την ευθύνη για την επιμέλεια της όλης διοργάνωσης είχαν οι καθηγητές : Ματαυτσή Στέλλα, Σαββίδης Αναστάσιος, Χαρένη Νίκη. Τους ευχαριστούμε θερμά, όπως και το συνεργάτη της Σχολής, ψυχολόγο κ. Σιαπερόπουλο για την πολύτιμη συνδρομή του.

Ημερίδα ΣΕΠ 2013

Στις 27 Φεβρουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η ημερίδα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

sep_13_1   sep_13_2   sep_13_3  

την εναρκτήρια κεντρική ομιλία με τίτλο «Τέχνη – Πόλις, Τέχνη – Φύσις, Τέχνη  – Ιστορία: Είναι εφικτό», ο γλύπτης και καθηγητής της Αρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ. κ. Κ. Βαρώτσος, απευθύνθηκε στους μαθητές και τόνισε τη σημασία της συμβολής του σχολείου στη διαμόρφωση μιας ισχυρής προσωπικότητας που θα τη χαρακτηρίζουν η αυτογνωσία, η αυτοεκτίμηση, η αυτοπεποίθηση, η εξωστρέφεια, η ισορροπία μεταξύ λογικής και συναισθήματος, η οργάνωση και η προσαρμογή στις συνθήκες που διαμορφώνονται κάθε φορά.

Ημερίδα ΣΕΠ 2012

Εδώ και αρκετά χρόνια καθιερώθηκε στο σχολείο μας η ημέρα παρουσίασης επαγγελμάτων. Η αναζήτηση των προσώπων που παρουσιάζουν τις διάφορες πτυχές του επαγγέλματός τους έγινε με κριτήριο την αγάπη για τη δουλειά που κάνουν και την καταξίωση στο χώρο που εργάζονται.

Ένα από τα χαρακτηριστικά των συναντήσεων είναι η ανάπτυξη διαλόγου και προβληματισμού, απαλλαγμένων από το βάρος της αξιολόγησης και της βαθμολόγησης.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας, καθώς και τη Σύμβουλο του ΣΕΠ κα Κρυσταλλίδου για τη συμβολή της στις προσπάθειές μας.

Copyright © 2016 Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί created by Τίκβα Χριστίνα

Search