Βραβεύσεις Μαθητών στους 2ους Φιλολογικούς Αγώνες Δελασάλ

2017vravefsi delasal1 2017vravefsi delasal2 2017vravefsi delasal3

Η συμμετοχή της Σχολής  Καλαμαρί στους 2ους Φιλολογικούς Αγώνες που διοργάνωσε η Σχολή Δελασάλ το Σάββατο 1 Απριλίου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς οι μαθητές που εκπροσώπησαν το Σχολείο μας βραβεύτηκαν και στις τρεις ενότητες των αγώνων . Συγκεκριμένα, στην ενότητα - Ετυμολογία λέξεων το 1ο βραβείο απέσπασε η μαθήτρια της   Γ Γυμνασίου Παπαθεοδώρου Ναυσικά, ενώ η μαθήτρια Μπαζμπάνη Μαρία στην ίδια ενότητα κατέλαβε τη 2η θέση

Το 1ο επίσης βραβείο στην ενότητα – Ορθογραφία –Συλλαβισμός απέσπασε ο μαθητής της Β γυμνασίου Μεχτίδης Αχιλλέας.

Επιπλέον η μαθήτριά της Α Γυμνασίου Σεμερτζίδου Ανδριάνα κατέλαβε τη 2η θέση στην ενότητα –Ιστορικές διαδρομές

Η Σχολή μας συγχαίρει τους διακριθέντες καθώς και τους συναδέλφους καθηγητές που συνεργάστηκαν με τους μαθητές και συνετέλεσαν στις τιμητικές αυτές για τη Σχολή διακρίσεις.

Υπεύθυνος της παρουσίας των μαθητών στο διαγωνισμό ήταν ο φιλόλογος, Σ. Ζηκουρίδης

Διαγωνισμός Λογικής και Γλώσσας - Lexigame

2017lexigame1 2017lexigame2 2017lexigame3

Διακρίσεις

Άλλη μια επιτυχημένη παρουσία των μαθητών της Σχολής   μας   που συνοδεύτηκε από εξαιρετική διάκριση . Η ομάδα που αποτελούνταν από τους μαθητές του Λυκείου  Δελιγκά ΔημήτρηΖωνίδη Διογένη και Μαστοράκη Μαρία κατέλαβε τη 2η θέση στον 3ο διαγωνισμό LEXIGAME που και φέτος με επιτυχία διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του   το 1ο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» το Σάββατο 1η Απριλιου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η άλλη συμμετέχουσα ομάδα της Σχολής μας αποτελούμενη από τους μαθητές Ζαπράνη ΔημήτριοΣαμαρά Δήμητρα και Τσεσμελιδάκη Ειρήνη διακρίθηκε καθώς κατέλαβε την άκρως τιμητική 4η θέση στον ίδιο διαγωνισμό.

Υπεύθυνος της παρουσίας των μαθητών στο διαγωνισμό ήταν ο φιλόλογος, Σ. Ζηκουρίδης.

Διάκριση στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος

tsiapalis stefanos diakrisi 2016

 

Ο μαθητής της α΄ γυμνασίου, Τσιάπαλης Στέφανος, έλαβε μέρος στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Θέμα του διαγωνισμού: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς. Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι». 

Ο μαθητής έλαβε έπαινο συμμετοχής, περνώντας με άλλα εννέα παιδιά στην τελική φάση αξιολόγησης.

Τιμητική Διάκριση στους 1ους Φιλολογικούς Αγώνες

1st literary competitions

 

Η Σχολή μας πάντοτε παρούσα στα εκπαιδευτικά δρώμενα της πόλης συμμετείχε στον 1ο Φιλολογικό διαγωνισμό για μαθητές γυμνασίου, που διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις της η σχολή ΔΕΛΑΣΑΛ το Σάββατο   4 Απριλίου. Η συμμετοχή των μαθητών μας στέφθηκε με επιτυχία καθώς ο μαθητής της Γ΄ γυμνασίου Πολυχρονιάδης Θωμάς προκρίθηκε στην τελική φάση του διαγωνισμού Ετυμολογίας κατακτώντας   παράλληλα και τιμητική διάκριση.

1η θέση στον 44ο Διεθνή Διαγωνισμό Αλληλογραφίας Νέων 2015

diagwnismos allilografias

 

Η μαθήτρια της α΄ γυμνασίου Καρασαρδέλη Παυλίνα στον "44ο Διεθνή Διαγωνισμό Αλληλογραφίας Νέων 2015", ανάμεσα σε μαθητές και μαθήτριες 115 γυμνασίων της χώρας, έλαβε την 1η θέση. Η Παυλίνα θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο Διεθνές Τμήμα του διαγωνισμού.

Σελίδα 1 από 2

Copyright © 2016 Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί created by Τίκβα Χριστίνα

Search