Διάκριση στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος

tsiapalis stefanos diakrisi 2016

 

Ο μαθητής της α΄ γυμνασίου, Τσιάπαλης Στέφανος, έλαβε μέρος στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Θέμα του διαγωνισμού: «Στη γειτονιά μου ή σε τόπους μακρινούς. Ένα ταξίδι όπου υπάρχουν άνθρωποι». 

Ο μαθητής έλαβε έπαινο συμμετοχής, περνώντας με άλλα εννέα παιδιά στην τελική φάση αξιολόγησης.

Τιμητική Διάκριση στους 1ους Φιλολογικούς Αγώνες

1st literary competitions

 

Η Σχολή μας πάντοτε παρούσα στα εκπαιδευτικά δρώμενα της πόλης συμμετείχε στον 1ο Φιλολογικό διαγωνισμό για μαθητές γυμνασίου, που διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις της η σχολή ΔΕΛΑΣΑΛ το Σάββατο   4 Απριλίου. Η συμμετοχή των μαθητών μας στέφθηκε με επιτυχία καθώς ο μαθητής της Γ΄ γυμνασίου Πολυχρονιάδης Θωμάς προκρίθηκε στην τελική φάση του διαγωνισμού Ετυμολογίας κατακτώντας   παράλληλα και τιμητική διάκριση.

1η θέση στον 44ο Διεθνή Διαγωνισμό Αλληλογραφίας Νέων 2015

diagwnismos allilografias

 

Η μαθήτρια της α΄ γυμνασίου Καρασαρδέλη Παυλίνα στον "44ο Διεθνή Διαγωνισμό Αλληλογραφίας Νέων 2015", ανάμεσα σε μαθητές και μαθήτριες 115 γυμνασίων της χώρας, έλαβε την 1η θέση. Η Παυλίνα θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο Διεθνές Τμήμα του διαγωνισμού.

Διαγωνισμός Λογικής & Γλώσσας Lexigame

lexigame1 lexigame

 

Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της ομάδας του Καλαμαρί στον πρωτοεμφανιζόμενο διαγωνισμό Λογικής – Γλώσσας LEXIGAME, τον οποίο διοργάνωσε το 1ο Πειραματικό Λύκειο «Μανόλης Ανδρόνικος». Η ομάδα της Σχολής μας, στην οποία αξίζουν συγχαρητήρια,   αποτελούμενη από τις μαθήτριες Ιακώβου Κ.- Λιτζερίνου Ν. και Σαράφη Ε. ισοβάθμησε στην 3η θέση των νικητών μεταξύ 28 ομάδων που συμμετείχαν .

Υπεύθυνος για την προετοιμασία των παιδιών ήταν ο φιλόλογος κ. Σ. Ζηκουρίδης

Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής

diagonismos dimiourgikis grafis

Στον 1ο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής, που διοργανώθηκε στη μνήμη του ποιητή Μ. Σουλιώτη για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, ο μαθητής της Α΄Γυμνασίου Λουκάς Παπαδημητρίου απέσπασε τον 2ο έπαινο μεταξύ 292 διαγωνιζομένων στην κατηγορία του Γυμνασίου. Θερμά συγχαρητήρια και στον Λουκά, αλλά και στους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, Πειραματικό σχολείο Α.Π.Θ., Πειραματικό σχολείο Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Τελλόγλειο Ίδρυμα Α.Π.Θ.

Σελίδα 1 από 2

Copyright © 2016 Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί created by Τίκβα Χριστίνα

Search