Διακρίσεις του σχολείου μας στην 7η Πανελλήνια Προσομοίωση των Συνεδριάσεων του ΟΗΕ «Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη»

mrd 2023 4 mrd 2023 7 mrd 2023 2
mrd 2023 8 mrd 2023 9 mrd 2023 1


Τρεις ευφήμους μνείες (Β. Καρφής, Ά. Κολιούση, Β. Παπαζάχος) και πρώτο βραβείο καλύτερου εμπειρογνώμονα (Ά. Χλιαπατούδης) έφερε στο σχολείο μας η 20μελής ομάδα μαθητών και μαθητριών (Μ. Αγαθαγγελίδη, Χ. Άρσος, Α. Γαβριηλίδης, Α. Γιοβανοπούλου, Μ. Γκαντώνα, Χρ. Ζωνίδης, Αλ. Κυρλέση, Χρ. Κυρλέση, Δ. Κουλιούφας, Ι. Πέρδος, Μ. Σαμολαδά, Ε. Σαντή, Δ. Στεφάνου, Δ. Τσαβέας, Υ. Χρίστου, Μ. Χριστοφορίδου) που μας εκπροσώπησαν επάξια στην 7η Πανελλήνια Προσομοίωση των Συνεδριάσεων του ΟΗΕ «Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη» που διεξήχθη στις 16-18/12/22 στα Εκπαιδευτήρια Απ. Παύλος. Τους μαθητές προετοίμασαν οι φιλόλογοι Ξ. Νάννου και Αν. Σαββίδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο απόφοιτοί μας, φοιτήτριες της Νομικής πλέον (Μ. Αδαμοπούλου, Ε. Χαϊδευτού) συμμετείχαν ως μέλη των Επιτροπών καθώς και ότι στην τελετή λήξης απηύθυνε χαιρετισμό ο απόφοιτός μας Δ. Σερεφίδης, ο μοναδικός Έλληνας που εργάζεται στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη 2020

2020mrd

Οι μαθητές μας για μία ακόμη χρονιά συμμετείχαν με επιτυχία στο συνέδριο «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη».

Η πανελλήνια προσομοίωση των επιτροπών του ΟΗΕ πραγματοποιήθηκε στις 11-13 Δεκεμβρίου 2020 για πρώτη φορά διαδικτυακά. Συμμετείχαν οι μαθητές της Α΄ Λυκείου Άρης-Δημήτριος Ποιμενίδης, Γεώργιος Ποιμενίδης, Αστέριος Πορταρινός και Χρυσοπηγή Φωτιάδου καθώς και οι μαθητές της γ΄ γυμνασίου: Κωνσταντίνος Μπατσίνης, Δημήτρης Οικονομίδης, Σωτήρης Σεργετζής και Δημήτρης Φιλιππίδης. Τους μαθητές καθοδήγησαν οι φιλόλογοι κκ Ξ. Νάννου και Αν. Σαββίδης.
Ήταν μία εποικοδομητική εμπειρία, κατά τα λεγόμενα των συμμετεχόντων, που τους μύησε με βιωματικό τρόπο στη διαδικασία της διαβούλευσης και της προφορικής παρουσίασης, και τους έδωσε τη δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και τον κύκλο των γνωριμιών τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Συνέδριο απηύθυνε χαιρετισμό ο απόφοιτος του σχολείου μας Δαμιανός Σερεφίδης, υπεύθυνος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στη Γενεύη. Επίσης το αποχαιρετιστήριο βίντεο της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο επίσης απόφοιτός μας, Ιωσήφ Σαάντ, φοιτητής στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ.
Εμείς απομένει να ευχηθούμε του χρόνου να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο διά ζώσης!

Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη 2019

2019 2020 mrd 1 2019 2020 mrd 3 2019 2020 mrd 5 2019 2020 mrd 4
2019 2020 mrd 6 2019 2020 mrd 7 2019 2020 mrd 8 2019 2020 mrd 9
2019 2020 mrd 2      


Η Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί συμμετείχε για μία ακόμη χρονιά στον επιτυχημένο θεσμό «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη». Με συμμετοχή 700 μαθητών από σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου, η μαθητική αυτή προσομοίωση των συνελεύσεων του ΟΗΕ διοργανώθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά στις 13-15 Δεκεμβρίου 2019 στα Εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος.
Το σχολείο μας συμμετείχε με μία ομάδα 13 μαθητών και την καθοδήγηση των φιλολόγων κκ Ξ. Νάννου και Αν. Σαββίδη αποσπώντας μάλιστα σημαντικές διακρίσεις. Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι μαθήτριες της Α΄ Λυκείου, Μαρία Μαντιού (βραβείο καλύτερου διπλωμάτη), Αικατερίνη Κατραμάδου (εύφημος μνεία) και Μαρία Σιούτα (εύφημος μνεία). Επίσης οι μαθητές της γ΄ γυμνασίου, Σοφία Δουκέλη-Ζωγράφου, Λουκάς Ευστρατίου και Αστέριος Πορταρινός, καθώς και οι μαθητές της β΄ γυμνασίου, Μαριλένα Κλήμη, Χρυσούλα Ντουσιοπούλου, Μελίνα Στρατή, Σοφία Φραγκουλίδου και Αθανάσιος Χαϊδευτός, αποσπώντας θετικά σχόλια παρά το νεαρό της ηλικίας τους. Τέλος συμμετείχαν και οι μαθήτριες της α΄ γυμνασίου, Μαρίνα Αναστασίου και Σμαράγδα Αρκούδα, στην ομάδα των δημοσιογράφων. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στη διοργάνωση συμμετείχαν και δύο απόφοιτοί μας, φοιτητές πλέον, ο Γεώργιος Σκλαβουνάκης (’17) ως πρόεδρος επιτροπής, και ο Ιωσήφ Σάαντ (’19) ως φωτογράφος.
Ήταν μία εμπειρία εξαιρετική, κατά τα λεγόμενα των συμμετεχόντων, που τους μύησε με βιωματικό τρόπο στη διαδικασία της διαβούλευσης και της προφορικής παρουσίασης, και τους έδωσε τη δυνατότητα να διευρύνουν τον κύκλο των γνωριμιών τους καθώς και τις γνώσεις τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Συμμετοχή της Σχολής Καλαμαρί σε Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο στη Βενετία (28.11-01.12.2019)

2019 eurwpaiko sunedrio venetia 1 2019 eurwpaiko sunedrio venetia 2 2019 eurwpaiko sunedrio venetia 3 2019 eurwpaiko sunedrio venetia 4
2019 eurwpaiko sunedrio venetia 5 2019 eurwpaiko sunedrio venetia 6 2019 eurwpaiko sunedrio venetia 7 2019 eurwpaiko sunedrio venetia 8
2019 eurwpaiko sunedrio venetia 9      

Είκοσι τρεις μαθητές της Β’ Λυκείου της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί μαζί με τρεις συνοδούς καθηγητές βρέθηκαν στη Βενετία από τις 28 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2019, για να συμμετάσχουν στο 6ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα «Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία: Ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο».

Την ημέρα έναρξης του Συνεδρίου (Παρασκευή 29/11) οι μαθητές παρουσίασαν στον κεντρικό χώρο της εκδήλωσης την εισήγηση - εργασία τους με θέμα «Εκδοχές του Homo Universalis: Η περίπτωση του Leonardo Da Vinci», όπου προβλήθηκαν πτυχές της ζωής και του καλλιτεχνικού και επιστημονικού έργου του μεγαλοφυούς δημιουργού. Στο συνέδριο που σημείωσε μεγάλη επιτυχία πήραν μέρος 160 σχολεία από όλη την Ελλάδα και παρουσιάστηκαν εκπαιδευτικές προτάσεις υψηλού επιπέδου.

Εκτός από τη συμμετοχή στο συνέδριο, οι μαθητές κατά το χρονικό διάστημα της παρουσίας τους στην Ιταλία περιηγήθηκαν και χάρηκαν την πόλη της Βενετίας φυσικά (η πρώτη μέρα που τα πλημμυρισμένα νερά υποχώρησαν πλήρως) καθώς και τις πόλεις της Πάντοβας και του Μέστρε.

Η μετάβαση των μαθητών είχε ένα εκπαιδευτικό κομμάτι που αφορούσε την εμπειρία της ομαδικής συμμετοχής σε ένα εκπαιδευτικό συνέδριο και ένα ψυχαγωγικό – περιηγητικό κομμάτι γνωριμίας με τις πόλεις και τα μνημεία που διαδραμάτισαν τον δικό τους ρόλο στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.

Θα λέγαμε ότι και οι δύο στόχοι στέφθηκαν με επιτυχία και η όλη εξόρμηση υπήρξε μια μοναδική εμπειρία, που ευχαριστήθηκαν τόσο οι συμμετέχοντες μαθητές όσο και οι συνοδοί καθηγητές.

Πάντα τέτοια, λοιπόν, και αναμένουμε με ενδιαφέρον την προκήρυξη του επόμενου συνεδρίου!

Κ. Καρεμφύλλης
Χ. Φιλιππίδης

8ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης 20/10/2019

8o diethnes simposio thessalonikis
 
Μαθητές και απόφοιτοι στο 8ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης  20.10.2019
Μαθητές και απόφοιτοι της Σχολής παρακολούθησαν και φέτος με την υποστήριξη του Αγγλικού Τμήματος τo 8ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τα φλέγοντα διεθνή θέματα και της  προετοιμασίας τους για τη συμμετοχή στα μαθητικά συνέδρια. Το  συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται από το Δίκτυο Ναβαρίνο και την Πολιτιστική εταιρεία Επιχειρηματιών Β. Ελλάδος, και συντονίζεται από τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Βουλευτή κ. Δημήτρη Καιρίδη.
 
Δεκαπέντε διανοητές και πολιτικοί από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο συζήτησαν για τις κρίσιμες παγκόσμιες εξελίξεις και προκλήσεις της εποχής μας και εξέτασαν τη θέση της Ελλάδας στο σύνθετο και ευμετάβλητο διεθνές πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον.
 
Το παρακολούθησαν οι μαθητές-τριες Κωνσταντίνος Γκόγκης, Ναταλία Κατσαούνη, Παιονίδης Αλέξανδρος και Χάρης Χατζηδημητρίου και οι απόφοιτοι-ες  Νίκος Ζαφειριάδης,  Έλενα Πέτσα, Μυρτώ Χατζηχρήστου και Αναστασία Χρηστίδου.
 
Υπεύθυνη καθηγήτρια: E. Πολυχρονιάδου
 

Σελίδα 1 από 3

Copyright © 2024 Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί | created by Τίκβα Χριστίνα

Search