Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Καλαμαρί

KOTH 1   KOTH 3   KOTH 2  

Η Κ.Ο.Θ. στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και κοινωνικού της έργου επισκέφθηκε το σχολείο μας, προκειμένου να μυήσει τους μαθητές στη μαγεία της κλασικής μουσικής.

Οι μελωδίες των Schubert, Dvo?ák και Brahms , σε εξαιρετική εκτέλεση από τους μουσικούς της Κ.Ο.Θ. , πλημμύρισαν την αίθουσα και μάγεψαν μικρούς και μεγάλους.

120 χρόνια Καλαμαρί...με λογισμό και μ' όνειρο

120 1   120 2   120 6   120 3  
120 11   120 9   120 8   120 5  
120 4   120 7   120 10    

Το βράδυ της   25ης   Απριλίου 2015, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Καλαμαρί έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τις επετειακές του εκδηλώσεις για την συμπλήρωση των 120 χρόνων παρουσίας του στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό της Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση οργανώθηκε με τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας , συγκεκριμένα με το τμήμα Μουσικών Επιστημών και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Ο σκηνοθέτης του ΚΘΒΕ Ιορδάνης Αιβάζογλου   ξεδίπλωσε με έναν ιδιαίτερο τρόπο αναμνήσεις μαθητών και αποφοίτων, που σκόρπισαν συγκίνηση στους αμέτρητους φίλους της σχολής, οι οποίοι καταχειροκρότησαν το θεατρικό δρώμενο που έγραψε και σκηνοθέτησε.

Την παράσταση όμως έκλεψε η παρθενική εμφάνιση της χορωδίας φίλων και αποφοίτων της Σχολής, υπό την διεύθυνση της μαέστρου Ευφημίας Χατζηγιάννη. Ήταν μια εξαίσια βραδιά   γεμάτη με νοσταλγικές αλλά και   μελωδικές αναμνήσεις.

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι

xatzidakis 6   xatzidakis 3   xatzidakis 4   xatzidakis 2  

Την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού για τα 120 χρόνια από την ίδρυσή της, η Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί, διοργάνωσε την εκδήλωση 

"20 χρόνια χωρίς το Μεγάλο Ερωτικό Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι (1925 – 1994)"

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στην αυλή της Σχολής, Γ. Σχολής 44, και την παρακολούθησαν 400 περίπου άτομα.

Μέσα στο πλαίσιο της γενικότερης συνεισφοράς του Σχολείου στην πόλη της Θεσσαλονίκης σε ζητήματα παιδείας και πολιτισμού, η βραδιά αποτέλεσε ένα απάνθισμα από το έργο του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι: Ξεκίνησε από Μια Μικρή Λευκή Αχιβάδα, πήρε το Λεωφορείον ο Πόθος, περιδιάβηκε στην Οδό Ονείρων, έκανε στάση στο Μεγάλο Ερωτικό, συλλογίστηκε πάνω στην Αθανασία κοιτάζοντας της Γης το Χρυσάφι, απόλαυσε τα Reflections σε μια Πόλη Μαγική και επέλεξε για το τέλος μια Βόλτα σ’ ένα Χάρτινο Φεγγαράκι.

Ξεναγοί στη μουσική αυτή περιήγηση υπήρξαν

η Άλκηστις Τόγια στο τραγούδι και η Ειρήνη Μαύρου – Ζαφρανά στο πιάνο

Φιλική συμμετοχή: κα Μαρίνα Βουλογιάννη, υψίφωνος.

Την εκδήλωση στήριξε μουσικά η Χορωδία της Σχολής Καλαμαρί, υπό τη διεύθυνση της κας Νατάσσας Ιγνατιάδου (πιάνο & φωνή). Συμμετοχή: Σπύρος Παπαδήμας (κοντραμπάσο).

Οι μουσικοί συντελεστές κατάφεραν να δημιουργήσουν μια, κατά κοινή ομολογία, μαγική βραδιά, την οποία απόλαυσαν όλοι οι άνθρωποι που παρευρέθηκαν σ’ αυτήν.

 Υπεύθυνοι Οργάνωσης: Ζωή Μαλαθούνη, Σπύρος Μπαλτογιάννης, Κωνσταντίνος Καρεμφύλλης.

 Υπεύθυνος σχεδιασμού, επιμέλειας και συντονισμού της εκδήλωσης: Κ. Καρεμφύλλης, Φιλόλογος.

Οίνος- Έδεσμα- Πολιτισμός: Μια Ελληνογαλλική Υπόθεση

gerovasileiou120   gerovasileiou120 3   gerovasileiou120 2  

Στις 11 Ιουνίου στον μαγευτικό χώρο του κτήματος «Γεροβασιλείου» ,στο πλαίσιο του εορτασμού των 120 χρόνων λειτουργίας της σχολής, γονείς και φίλοι της Σχολής συναντηθήκαμε σε μια βραδιά γεύσεων και πολιτισμού.

Ο γνωστός οινολόγος Δ. Χατζηνικολάου μας ξενάγησε στον κόσμο των γεύσεων της ελληνικής και γαλλικής κουζίνας, των ελληνικών και γαλλικών κρασιών και κατέδειξε τη σχέση γαστρονομίας και πολιτισμού.

Τη βραδιά έντυσαν μουσικά η κα Ν. Ιγνατιάδου ( πιάνο- φωνή ) και ο κ. Σπ. Παπαδήμας (κοντραμπάσο).

Όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τα εξαιρετικά εδέσματα , που ετοίμασαν οι chefsτου κτήματος.

Εκδήλωση για τον CAMUS

A. Camus 2   A. Camus 3   A. Camus 4   A. Camus 5  

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 120 χρόνων λειτουργίας της Σχολής, πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» μια εξαιρετική εκδήλωση – αφιέρωμα στον Α. Camus. Οι κυρίες Χρυσάνθη Ινάχογλου, Σχ. Σύμβουλος Γαλλικής Γλώσσας, και Μαρία Πρασσά, καθηγήτρια Γαλλικής, διδάκτωρ του Α.Π.Θ. μίλησαν για τον άνθρωπο, το στοχαστή , τον αγωνιστή. Μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου της Σχολής δραματοποίησαν και παρουσίασαν αποσπάσματα από το έργο του ,επενδεδυμένα με μουσική που επέλεξαν και εκτέλεσαν οι ίδιοι. Την εκδήλωση με τίτλο Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ «ΞΕΝΟΣ» επιμελήθηκαν οι συναδέλφοι του Γαλλικού τμήματος, κυρίες Άγγου και Σπυροπούλου.

Σελίδα 1 από 4

Copyright © 2016 Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί created by Τίκβα Χριστίνα

Search