SimUNESCO, Κέρκυρα 18-21 Αυγούστου 2017

2018simunesco1 2018simunesco2

Μαθητές και απόφοιτοι της σχολής πήραν μέρος στο αγγλόφωνο και γαλλόφωνο συνέδριο SimUNESCO, το οποίο αποτελεί προσομοίωση των συνεδριάσεων της UNESCO και διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Στο συνέδριο συμμετείχαν οι απόφοιτοι: Μιμερίνη Δένια (ως επικεφαλής επιτροπής), Αναστασιάδης Χρήστος, Λιμπαντούδη Νεφέλη, Σκλαβουνάκης Γιώργος και Σταμάτη Ισιδώρα, καθώς και ο μαθητής της Β’Λυκείου Σαράφης Γιώργος.

5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων

2017 festival programmatwn

Οι μαθητές του Ομίλου Unesco του σχολείου μας συμμετείχαν στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων, που διοργανώθηκε από το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Θεσ/νίκης και πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας του Δήμου Θεσ/νίκης. Αναλυτικότερα, παρουσίασαν την έννοια της άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς και το βίντεο που ετοίμασαν σχετικά με την άυλη πολιτισμική κληρονομιά στα έργα Ελλήνων ζωγράφων. Συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Λυκείου: Δήμητρα Βογιατζή, Διογένης Ζωνίδης, Σοφία Θεοχαρίδου, Μαριαλένα Μπρόβα, Ελένη Μπουζιώτη, Δέσποινα Νιβουρλή, Λίνα Παπακωνσταντίνου, Ιωσήφ Σαάντ, Ελευθερία Σαλαμώτα και Μυρτώ Χατζηχρήστου, μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια του ομίλου, κα Ξανθίππη Νάννου.

3ο Μαθητικό Συμπόσιο ASPnet Unesco Κεντρικής Μακεδονίας

2017ASPnetUNESCO2 2017ASPnetUNESCO

Η Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί συμμετείχε στο 3ο Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων ASPnet UNESCO Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών στις 3-4 Μαρτίου 2017. Θέμα του Συμποσίου ήταν η Άυλη Πολιτισμική Κληρονομιά και η ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Οι μαθητές, αφού παρουσίασαν στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα το βίντεο που ετοίμασαν σχετικά με την άυλη πολιτισμική κληρονομιά στους πίνακες Ελλήνων ζωγράφων, χωρίστηκαν σε ομάδες και συζήτησαν το θέμα του Συμποσίου. Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε η ολομέλεια, όπου παρουσιάστηκαν οι απόψεις των ομάδων.

Στο συμπόσιο συμμετείχαν οι μαθητές της Α΄ Λυκείου Δήμητρα Βογιατζή, Διογένης Ζωνίδης (πρόεδρος), Σοφία Θεοχαρίδου, Μαριαλένα Μπρόβα, Ελένη Μπουζιώτη, Δέσποινα Νιβουρλή, Μαρίνα Παπάζογλου, Λίνα Παπακωνσταντίνου (γραμματέας), Ελευθερία Σαλαμώτα και Μυρτώ Χατζηχρήστου. Στην έκθεση εικαστικών συμμετείχαν με έργα τους οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου Δήμητρα Νικάνδρου και Νικολέτα Χαντζή. Πολύτιμη υπήρξε η βοήθεια του Ιωσήφ Σαάντ στη δημιουργία του βίντεο. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες κκ Ξ. Νάννου (υπεύθυνη του προγράμματος) και Ν. Χαρένη.

2ο Μαθητικό Συμπόσιο ASPnet Unesco

ASPnet2016 5 ASPnet2016 6 ASPnet2016 4 ASPnet2016 3

 

Η Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί συμμετείχε με 9 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου (Στέφανος Αρβανιτίδης, Ολυμπιάς Βασιλειάδου, Γιώργος Γουσιόπουλος, Νίκος Ζαφειριάδης, Γιώργος Σκλαβουνάκης, Άγγελος Σουγιουλτζής, Σοφία Τσιτουρίδου, Άκης Φιλίντατζης και Κάρεν Ψυλοπούλου) καθώς και την υπεύθυνη καθηγήτρια κα Ξανθίππη Νάννου στο 2ο Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων  Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη στις 4-5 Μαρτίου 2016. Θέμα του Συμποσίου ήταν «Η εκπαίδευση ως φορέας αειφορίας». Στο εικαστικό μέρος του Συμποσίου συμμετείχαν με έργα τους οι μαθήτριες της Α΄ Λυκείου Δήμητρα Νικάνδρου και Νικολέτα Χαντζή.

1ο Μαθητικό Συμπόσιο ASPnet Unesco

ASPnet 2015 2

ASPnet 2015 4

Το σχολείο μας συμμετέχει στο ASPnet (Associated Schools Project Network) της Unesco, ένα δίκτυο, όπου συμμετέχουν 181 χώρες και αριθμεί σήμερα 10.000 εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων, και υλοποιούν πιλοτικές δράσεις που προωθούν τις αξίες της unesco (για περισσότερες πληροφορίες, βλ. http://www.unesco.org/new/en/education/networks/global-networks/aspnet/).

Στα πλαίσια των δράσεων αυτών διοργανώθηκε το 1ο Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων Κεντρικής Μακεδονίας του Προγράμματος Συνεργαζόμενων Σχολείων (ASPnet) UNESCO (6-7/3/2015). Το σχολείο μας συμμετείχε με μία αντιπροσωπεία 10 μαθητών από τον Όμιλο Unesco συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη του Ομίλου, κα Ξανθίππη Νάννου. Συγκεκριμένα, οι μαθητές Graziosi Maxime, Αρβανιτίδης Στέφανος, Βασιλειάδου Ολυμπιάς, Γουσιόπουλος Γιώργος, Ζαφειριάδης Νικόλαος, Ιωαννίδου Αργυρώ, Παπαθανασίου Ισμήνη, Τσιάρτα Αγνή, Φιλίντατζης Παναγιώτης και Χίντερλη Αικατερίνη συμμετείχαν στις επιτροπές των μαθητών με κεντρικό θέμα τα ελληνικά μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς unesco. Παράλληλα οι μαθήτριες Ντεβετζιδάκη Δήμητρα και Νικάνδρου Δήμητρα συμμετείχαν με έργα τους στην έκθεση εικαστικών. Τέλος η μαθήτρια Χρηστίδου Αναστασία βοήθησε στην παραγωγή του video που παρουσιάστηκε στο καλλιτεχνικό μέρος του Συμποσίου.

Copyright © 2016 Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί created by Τίκβα Χριστίνα

Search