Αθλητική Ημέρα 2017

2018athleticsday2 2018athleticsday1 2018athleticsday3
2018athleticsday4 2018athleticsday5 2018athleticsday6

Για τέταρτη συνεχή χρονιά οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου μας συμμετείχαν ενεργά στην αθλητική ημέρα που διοργανώθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2017.

Οργανωμένα πρωταθλήματα 3χ3 στο μπάσκετ, βόλλεϋ, ποδόσφαιρο, πιγκ-πογκ, μπάντμιντον, αλλά και λάστιχο, τσουβαλοδρομίες - αγαπημένα παιχνίδια των παιδικών μας χρόνων-και φυσικά πετάνκ- η δημοφιλής δραστηριότητα αναψυχής των γάλλων- αποτέλεσαν το πεδίο δράσης, όπου η χαρά της συμμετοχής, η συνεργασία για τον κοινό στόχο και η ευγενής άμιλλα έγιναν βίωμα για όλους. Επιπλέον, την ίδια μέρα έτρεξαν στον επίσημο αγώνα οι προκριθέντες για τον ανώμαλο δρόμο Γυμνασίου και Λυκείου και ακολούθησε η επίσημη απονομή μεταλλίων στους πρώτους που ξεχώρισαν.

6ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνίος Θεσσαλονίκης

KALAMARI RUNNING TEAM

2018marathon

Η Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί συμμετείχε στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., που διεξήχθη στα πλαίσια του 6ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, και κυρίως στους Γάλλους φίλους μας, καθηγητές και μαθητές του Collège Eugène Noel της Montville, που φιλοξενούνται από μαθητές του σχολείου μας!

Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ.

2017marathonios dromos

Η Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί συμμετείχε στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., που διεξήχθη στα πλαίσια του 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» την Κυριακή 2 Απριλίου 2017. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!

Σχολική Ημέρα Αθλητισμού 2016

2017athilitki imera5 2017athilitki imera4
2017athilitki imera3 2017athilitki imera2 2017athilitki imera1

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, ημέρα που ξεκίνησαν και οι όμιλοι, πραγματοποιήθηκε μια σειρά από αθλητικές δραστηριότητες. Τα παιδιά συμμετείχαν σε αγώνες βόλλεϋ, μπάσκετ, ποδοσφαίρου, πιγκ- πογκ και μπάντμιντον. Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν προπονητές σε ξεχωριστά αθλήματα και να ‘πάρουν μια γεύση’ από το kumdo, το nordic walking, την ξιφασκία, τη σκοποβολή, αλλά και την ποδηλασία Με τη βοήθεια και την πολύτιμη καθοδήγηση των ειδικών στις τεχνικές λεπτομέρειες, πραγματοποιήθηκε βιωματική εξάσκηση με τον ανάλογο εξοπλισμό. Επιπλέον, οι μαθητές επιδόθηκαν στο κατεξοχήν γαλλικής προέλευσης άθλημα αναψυχής petanque. Στο θεωρητικό μέρος της ημέρας, φιλοξενήσαμε στο θέατρο της Σχολής ειδικό προπονητή στο άθλημα του τρίαθλου και τον Πρόεδρο Παραολυμπιονικών, για να μοιραστούν με τα παιδιά τις αξίες και την εμπειρία τους στο χώρο του αθλητισμού.

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2015

Athletics Day 4 Athletics Day 3   Athletics Day 2
Athletics Day 6 Athletics Day 5

 

Την Παρασκευή 9/10/2015 υλοποιήθηκαν στο σχολείο με απόλυτη επιτυχία οι δράσεις για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Οι συνάδελφοι της Φυσικής Αγωγής Γαβριηλίδου Μ. και Μπουμπάκης Γ. οργάνωσαν μια εξαιρετική ημέρα που περιελάμβανε ατομικά και ομαδικά πρωταθλήματα, επίδειξη αθλημάτων (ξιφασκία, τοξοβολία, ποδηλασία, ρυθμική) από τους αντίστοιχους προπονητές, θεωρητική παρουσίαση τριών ολυμπιακών αθλημάτων και εισήγηση από διατροφολόγο.

Συμμετείχαμε όλοι και απολαύσαμε τα ουσιαστικά οφέλη της ενασχόλησης με τον αθλητισμό.

 

Απονομές Ανωμάλου Δρόμου

anomalos dromos 2015 2 anomalos dromos 2015 3 anomalos dromos 2015

 

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας ανωμάλου δρόμου. Οι νικητές και οι νικήτριες θα εκπροσωπήσουν το σχολείο και στους διασχολικούς αγώνες Γυμνασίων και Λυκείων.

 

Σελίδα 1 από 2

Copyright © 2016 Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί created by Τίκβα Χριστίνα

Search