4ο Φεστιβάλ Ρομποτικής

2018robotsfestival 2018robotsfestival1

 

Βραβείο Πρωτότυπης Ιδέας 

Οι μαθητές του Ομίλου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Γιάγκος Αντώνης, Δελιγκάς Αλέξης, Κωστόπουλος Βασίλης, Χλιαπατούδης Εφραίμ απέσπασαν το βραβείο πρωτότυπης ιδέας στο 4ο Φεστιβάλ Ρομποτικής για την εργασία τους Agro Robot. Η ρομποτική κατασκευή που ανέπτυξαν έχει ως σκοπό την αυτοματοποίηση της διαδικασίας της συγκομιδής στη γεωργία. Το ρομποτικό σύστημα αναγνωρίζει μέσω αισθητήρα χρώματος τα ώριμα φυτά και τα συλλέγει ενώ ρίχνει λίπασμα στα υπόλοιπα.

Το ΜΦΡ διοργανώνεται από το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τη συνεργασία της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης, της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, της ΔΕΠΠΣ, του Δήμου Νεάπολης-Συκεών και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής

2016 12 11 mfr 4 2016 12 11 mfr 3 2016 12 11 mfr 2

 

Βραβείο Αυτενέργειας

Οι μαθητές του Ομίλου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Αγγελίδης Άγγελος, Δελιγκάς Αλέξιος, Καλογεράκης Γεώργιος, Καμπέρης Γεώργιος, Χαραλαμπίδης Χρήστος  και Χλιαπατούδης Εφραίμ εκπροσώπησαν τον όμιλο στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016. Η παρουσία τους ήταν εξαιρετική και μάλιστα απέσπασαν βραβείο. Η εργασία τους Robotic Arm αφορά την εκπόνηση εργασιών από απόσταση κινώντας έναν ρομποτικό βραχίονα με τη χρήση ενός συστήματος ελέγχου που προσαρτάται στον βραχίονα του χειριστή. Η κατασκευή περιελάμβανε και ένα σύστημα διαχωρισμού υλικών με τη χρήση αισθητήρα χρώματος.

2ο Φεστιβάλ Ρομποτικής

mfr2015 2 mfr2015 5 mfr2015

 

Βραβείο Πρωτότυπης Ιδέας

Οι μαθητές του Ομίλου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Αργυράκης Αλέξανδρος, Γκιλή Ελεωνόρα, Κουνάδης Χρήστος, Μαραβέλιας Θωμάς, Παναγιωτάκος Δημήτρης, Σούλιος Δημήτρης, Τσιάπαλης Στέφανος, Τσομπανίδης Φίλιππος, Χατζηδημητρίου Χάρης απέσπασαν το βραβείο πρωτότυπης ιδέας στο 2ο Φεστιβάλ Ρομποτικής για την εργασία τους Braille Robot. Η ρομποτική κατασκευή που ανέπτυξαν αναγνωρίζει με κατάλληλο αισθητήρα το χρώμα ενός γραφικού και στη συνέχεια εκτυπώνει την ονομασία του χρώματος στο ελληνικό σύστημα Braille.

Το ΜΦΡ διοργανώνεται από το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τη συνεργασία της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης, της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, της ΔΕΠΠΣ, του Δήμου Νεάπολης-Συκεών και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο μαθητής της σχολής Δημήτρης Τσιτσέλας προκρίθηκε στο Camp του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής

Diagwnismos Pliroforikis 1

Στο Camp προκρίνονται δεκαπέντε μαθητές Λυκείου κάθε χρόνο ανάλογα με την επίδοσή τους στην τρίτη φάση του διαγωνισμού. Διεξάγεται στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και διαρκεί 4 - 5 μέρες, φέτος από τις 27 μέχρι τις 30 Απριλίου. Τις πρώτες μέρες γίνονται κάποια μαθήματα πάνω σε αλγοριθμικές τεχνικές και σε δομές δεδομένων από καθηγητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και από φοιτητές που είχαν διακριθεί παλαιότερα σε διεθνείς ολυμπιάδες (International Olympiad in Informatics, Balkan Olympiad in Informatics). Τις δυο τελευταίες μέρες παράλληλα με τα μαθήματα γίνεται ένας διαγωνισμός σαν την τρίτη φάση. Τέλος προκύπτει η ολυμπιακή ομάδα που θα διαγωνιστεί στις διεθνείς ολυμπιάδες το καλοκαίρι. Αυτή απαρτίζεται από τους 4 μαθητές που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία από την τρίτη φάση και το CAMP.

1η θέση στον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κεντρικής Μακεδονίας

wro2014

wro2014 2

 

Οι μαθητές μας, Ευθυμιάδης Μάριος, Ζουμπούλης Δημήτρης και Λαμπριανίδης Αλέξανδρος κατέκτησαν την 1η θέση στον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κεντρικής Μακεδονίας WRO 2014 (WorldRobotOlympiad), το Σάββατο 21 Ιουνίου. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετική τους προσπάθεια και για το εξίσου καλό αποτέλεσμα.

Copyright © 2016 Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί created by Τίκβα Χριστίνα

Search