4ο Φεστιβάλ Ρομποτικής

2018robotsfestival 2018robotsfestival1

 

Βραβείο Πρωτότυπης Ιδέας 

Οι μαθητές του Ομίλου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Γιάγκος Αντώνης, Δελιγκάς Αλέξης, Κωστόπουλος Βασίλης, Χλιαπατούδης Εφραίμ απέσπασαν το βραβείο πρωτότυπης ιδέας στο 4ο Φεστιβάλ Ρομποτικής για την εργασία τους Agro Robot. Η ρομποτική κατασκευή που ανέπτυξαν έχει ως σκοπό την αυτοματοποίηση της διαδικασίας της συγκομιδής στη γεωργία. Το ρομποτικό σύστημα αναγνωρίζει μέσω αισθητήρα χρώματος τα ώριμα φυτά και τα συλλέγει ενώ ρίχνει λίπασμα στα υπόλοιπα.

Το ΜΦΡ διοργανώνεται από το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τη συνεργασία της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης, της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, της ΔΕΠΠΣ, του Δήμου Νεάπολης-Συκεών και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής

2016 12 11 mfr 4 2016 12 11 mfr 3 2016 12 11 mfr 2

 

Βραβείο Αυτενέργειας

Οι μαθητές του Ομίλου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Αγγελίδης Άγγελος, Δελιγκάς Αλέξιος, Καλογεράκης Γεώργιος, Καμπέρης Γεώργιος, Χαραλαμπίδης Χρήστος  και Χλιαπατούδης Εφραίμ εκπροσώπησαν τον όμιλο στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016. Η παρουσία τους ήταν εξαιρετική και μάλιστα απέσπασαν βραβείο. Η εργασία τους Robotic Arm αφορά την εκπόνηση εργασιών από απόσταση κινώντας έναν ρομποτικό βραχίονα με τη χρήση ενός συστήματος ελέγχου που προσαρτάται στον βραχίονα του χειριστή. Η κατασκευή περιελάμβανε και ένα σύστημα διαχωρισμού υλικών με τη χρήση αισθητήρα χρώματος.

2ο Φεστιβάλ Ρομποτικής

mfr2015 2 mfr2015 5 mfr2015

 

Βραβείο Πρωτότυπης Ιδέας

Οι μαθητές του Ομίλου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Αργυράκης Αλέξανδρος, Γκιλή Ελεωνόρα, Κουνάδης Χρήστος, Μαραβέλιας Θωμάς, Παναγιωτάκος Δημήτρης, Σούλιος Δημήτρης, Τσιάπαλης Στέφανος, Τσομπανίδης Φίλιππος, Χατζηδημητρίου Χάρης απέσπασαν το βραβείο πρωτότυπης ιδέας στο 2ο Φεστιβάλ Ρομποτικής για την εργασία τους Braille Robot. Η ρομποτική κατασκευή που ανέπτυξαν αναγνωρίζει με κατάλληλο αισθητήρα το χρώμα ενός γραφικού και στη συνέχεια εκτυπώνει την ονομασία του χρώματος στο ελληνικό σύστημα Braille.

Το ΜΦΡ διοργανώνεται από το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τη συνεργασία της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης, της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, της ΔΕΠΠΣ, του Δήμου Νεάπολης-Συκεών και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

4ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας Αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στη διδακτική πράξη

4o Panellinio Ekpaideftiko Sinedrio 4o Panellinio Ekpaideftiko Sinedrio 3 4o Panellinio Ekpaideftiko Sinedrio 2

 

Ο όμιλος Ρομποτικής της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί συμμετείχε στο 4ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα «Αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στη διδακτική πράξη», με ανάρτηση σχετικού βίντεο από την εργασία τους Braille Robot. Τον όμιλο Ρομποτικής εκπροσώπησαν σε Παράλληλη Εκδήλωση με τίτλο "Καλές πρακτικές διδακτικής αξιοποίησης Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε σχολικό περιβάλλον" οι μαθητές Γκιλή Ελεωνόρα, Κουνάδης Χρήστος, Μυλωνάς Νίκος, Σούλιος Δημήτρης, Τσιάπαλης Στέφανος και Χατζηδημητρίου Χάρης. Σημαντική ήταν και η συμβολή του μαθητή Παναγιωτάκου Δημήτρη στην κατασκευή του ρομπότ. Οι μαθητές παρουσίασαν το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στο πλαίσιο του συνεδρίου την ανάπτυξη του ρομπότ τους BrailleRobot, ενός ρομποτικού συστήματος που αναγνωρίζει το χρώμα και στη συνέχεια εκτυπώνει την αντίστοιχη λέξη σε σύστημα Braille.

Workshop Ρομποτικής - 8η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα

8 mathimatiki evdomada 2 8 mathimatiki evdomada small

 

Οι μαθητές του ομίλου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, με υπεύθυνη την κα. Τίκβα συμμετείχαν στην 8η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα, που διεξήχθη στις 31 Μαρτίου -1 Απριλίου 2016 στη Θεσσαλονίκη και διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Οι μαθητές μας διοργάνωσαν εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής. Το εργαστήριο έδωσε τη δυνατότητα σε μαθητές άλλων σχολείων να γνωρίσουν τις προγραμματιζόμενες ρομποτικές κατασκευές. Οι μαθητές των σχολείων που παρακολούθησαν το εργαστήριο, εργάστηκαν με φύλλα εργασίας σε ομάδες, και είχαν τη δυνατότητα να συνθέσουν μια μηχανική οντότητα (π.χ. ένα μοντέλο αυτοκινήτου) και να την κατευθύνουν με τη βοήθεια ενός απλού και εύχρηστου προγραμματιστικού περιβάλλοντος.

Σελίδα 1 από 2

Copyright © 2016 Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί created by Τίκβα Χριστίνα

Search