Καθηγητές-μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί, Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2017-2018

EYR 2017 2018 2

Οι καθηγήτριες της Σχολής Θεανώ Γιαννάκου, Νίκη Χαρένη και ο καθηγητής Νίκος Παλάζης στις 17 Μαρτίου 2017 παρακολούθησαν ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα "Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" στο οποίο το σχολείο μας συμμετέχει από το τρέχον σχολικό έτος με «Πρέσβεις καθηγητές» τις-τους Θεανώ Γιαννάκου (Α΄ Λυκείου), Νίκη Χαρένη (Β΄ Λυκείου), Νίκο Παλάζη και Σπύρο Μπαλτογιάννη (Γ΄ Λυκείου). Στην Ημερίδα συμμετείχε ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.

Καθηγητές-μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί, Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2016-2017

EYR 2016 17 1 EYR 2016 17 2 EYR 2016 17 4 EYR 2016 17 5

Σε ειδική τελετή που έγινε για σχολεία της Βόρειας Ελλάδας ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος επιβράβευσε τον κ. Νίκο Παλάζη, την κα Θεανώ Γιαννάκου, την κα Νίκη Χαρένη και τις μαθήτριες Μαρέβα Χατζηθεοδώρου και Αναστασία Χρηστίδου για τη συμμετοχή τους στην πιλοτική φάση του προγράμματος "Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου". Εκ μέρους της Σχολής το βραβείο παρέλαβε ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Σπύρος Μπαλτογιάννης.

Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2015-2016

Presveis E.K. 1 Presveis E.K. 3 Presveis E.K. 2

  

Οι μαθήτριες της Σχολής Μαρέβα Χατζηθεοδώρου και Αναστασία Χρηστίδου, συνοδευόμενες από την καθηγητή κ. Νίκο Παλάζη, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με την ευκαιρία του Βραβείου Ζαχάρωφ 2015, που αφορά στην ελευθερία του λόγου.

Στην εκδήλωση, συζητήθηκε επίσης, η υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος «Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» σε συνέργεια με το πρόγραμμα Jean Monnet Universities4EU που υλοποιεί το Τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος οι δύο μαθήτριες ανέλαβαν το ρόλο του Πρεσβευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο σχολείο μας.

Universities4EU 2015

U4EU 1 U4EU 3 U4EU 2

  

Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 μαθητές και μαθήτριες της Σχολής μας παρακολούθησαν στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ ημερίδα με θέματα που αφορούσαν τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Ε.Ε. Φορέας της δράσης Universities4EU είναι η Ε.Ε. - στο πλαίσιο του Jean Monnet Project – που υλοποιείται στην Ελλάδα από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς σε συνεργασία με το τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της ημερίδας οι μαθητές και οι συνάδελφοι που τους συνόδευσαν παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς από καθηγητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς και στη συνέχεια συμμετείχαν σε εργαστήρια βιωματικής μάθησης.

Include European Union Values

2017Iicludu2 2017Iicludu3 2017Iicludu4 2017Iicludu1

Το σχολείο μας συμμετείχε στο διήμερο Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά , στις 02 και 03 Νοεμβρίου 2017 και διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Jean Monnet “Include European Union Values – IncludU” 2016-18. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής συνεργασίας (ERDIC).

Συνολικά 200 μαθητές και 31 εκπαιδευτικοί,  παρουσίασαν τις δράσεις τους και συμμετείχαν σε μια σειρά δραστηριοτήτων που αφορούν στις θεμελιώδεις αξίες της ισότητας, της ανεκτικότητας και της μη-διάκρισης της ΕΕ ,καθώς και στο ευαίσθητο ζήτημα της υποδοχής των προσφύγων και της ένταξης τους στις ευρωπαϊκές χώρες. Τις δράσεις του σχολείου μας παρουσίασαν οι μαθητές Νεστoρίδης Άγγελος, Σαράφης Γιώργος και Τσικούρης Μιχαήλ- Άγγελος.   Συμμετείχαν οι καθηγήτριες   Γιαννάκου Θεανώ και Χαρένη Eλπινίκη.

Copyright © 2016 Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί created by Τίκβα Χριστίνα

Search