Τελετή Αποφοίτησης

"Σας εύχομαι, ως Πολίτες αυτού του κόσμου, να είστε Αρχιτέκτονες της Ειρήνης, στην Υπηρεσία της Ευτυχίας και της Αξιοπρέπειας." - Απόσπασμα από τη μετάφραση του χαιρετισμού της Mere Yvonne-Marie Dubory

Η τελευταία μεγάλη εκδήλωση κάθε σχολικής χρονιάς είναι η Τελετή Αποφοίτησης, ένας μεγάλος και συγκινητικός χαιρετισμός των μαθητών της Γ΄ Λυκείου από τους καθηγητές τους και όλους όσους επηρέασαν την εξέλιξη αυτών των παιδιών κατά τη διάρκεια της σχολικής τους πορείας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται μετά το πέρας των εισαγωγικών εξετάσεων στο προαύλιο της Σχολής, παρουσία γονέων, καθηγητών, μαθητών, αποφοίτων και πολλών άλλων σημαντικών φορέων του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.
Μετά το κλείσιμο της τελετής ακολουθεί δεξίωση στον κήπο της Σχολής η οποία πλαισιώνεται με μουσική και τραγούδια.

Τελετή Αποφοίτησης 2017

2017apofoitisi3 2017apofoitisi2 2017apofoitisi1

Στις 30 Ιουνίου και σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης έγινε η  της χρονιάς 2016-17. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πιανίστας, υπότροφος και  διδάκτορας του πανεπιστημίου Juilliard της Νέας Υόρκης, Βασίλης Βαρβαρέσος, απόφοιτος του 2001.  Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση στους αίθριους χώρους της Σχολής. Η Διεύθυνση και οι καθηγητές της Σχολής εύχονται στους αποφοίτους υγεία και καλή σταδιοδρομία.

Τελετή Αποφοίτησης 2016

2016-apofoitisi-7   2016-apofoitisi-2   2016-apofoitisi-9  
2016-apofoitisi-6   2016-apofoitisi-3   2016-apofoitisi-1  

Η τελετή αποφοίτησης σηματοδοτεί το τέλος μιας πορείας, αλλά και την αρχή μιας νέας δημιουργικής προσπάθειας. Αποτελεί για όλους, αποφοίτους-γονείς-εκπαιδευτικούς, μια ιδιαίτερη στιγμή συγκίνησης και ικανοποίησης, μια στιγμή χαράς, ειδικά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των γενικών εξετάσεων, μια στιγμή θλίψης για τον αποχωρισμό από την ανεμελιά της μαθητικής ζωής.

Η Σχολή Καλαμαρί, περήφανη για τους μαθητές και τις μαθήτριές της, εύχεται σε όλους καλή σταδιοδρομία στο δύσκολο, αλλά και ταυτόχρονα συναρπαστικό αγώνα της ζωής.

Τη φετινή εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ κος Κωνσταντίνος Σταμάτης ο οποίος χαιρέτισε με θερμά λόγια τους αποφοίτους.

Τελετή Αποφοίτησης 2015

teleti apofoitisis2015

Την Τετάρτη 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης για την τάξη του 2015. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου   κος Christophe Le Rigoleur.

Η ώρα της αποφοίτησης σηματοδοτεί το τέλος της μαθητικής πορείας και το ξεκίνημα μιας νέας εποχής. Η συγκίνηση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν ιδιαίτερη για τους αποφοίτους, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Αναμνήσεις δώδεκα ετών και δάκρυα συγκίνησης για τα γεμάτα δημιουργία, ανεμελιά και συντροφικότητα χρόνια, αλλά και χαράς και ανακούφισης για τα αποτελέσματα στις Γενικές εξετάσεις, που επιβράβευσαν τους κόπους της τελευταίας και δύσκολης χρονιάς.

Η οικογένεια της Ελληνογαλλικής σχολής Καλαμαρί εύχεται στους αποφοίτους του 2015 επιτυχίες στα επόμενα βήματα της ζωής τους.

Τελετή Αποφοίτησης 2014

apofoitisi14   apofoitisi14 6   apofoitisi14 7   apofoitisi14 8  
apofoitisi14 9   apofoitisi14 5   apofoitisi14 3   apofoitisi14 4  

Το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε μέσα σε μία πανηγυρική ατμόσφαιρα η Τελετή Αποφοίτησης των τελειοφοίτων 2013-14 της Σχολής Καλαμαρί. Οι τελειόφοιτοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε μια λαμπρή γιορτή με λόγο, μουσική, τραγούδια, απαγγελίες και χορό και σφράγισαν με καλλιτεχνικές εκφράσεις υψηλής αισθητικής την όλη εκδήλωση.

Κεντρικός ομιλητής της τελετής ήταν ο συγγραφέας κ. Ισίδωρος Ζουργός, ο οποίος μίλησε στους τελειοφοίτους για τη λογοτεχνία, τα βιβλία, τον άνθρωπο και τη ζωή.

Στην Τελετή Αποφοίτησης μουσικά κομμάτια των AstorPiazzolla, E. Ysaye, MichaelNyman, Indila, Γ. Μίχα, YannTiersen, PinkMartini, Μάνου Χατζιδάκι, LinoCannavacciuoloερμήνευσαν οι τελειόφοιτοι Ιορδάνης Αρβανιτίδης (τραγούδι), Μαρία Βαρδάκα (τραγούδι), Ζωή Γαβανά (φλάουτο), Κατερίνα Θεολογίτη (πιάνο), Γιάννης Θεολογίτης (πιάνο), Γιάννης Ιακωβόγλου (βιολί), Κωνσταντίνα Καιρίδη (κιθάρα), Δημήτρης Καμπούρογλου (κιθάρα), Αθηνά Καραμέλιου (πιάνο), Κωνσταντίνος Κυράτσος (βιολοντσέλο), Πάνος Λιάκος (κιθάρα), Γρηγόρης Μέγας (πιάνο), Αναστασία Ντράχα (τραγούδι), Παναγιώτα Παντέλα (τραγούδι), Εύη Συμεωνίδου (τραγούδι), Αφροδίτη Τσακαλίδου (τραγούδι).

Ποιήματα των CharlesBaudelaireκαιT.S. Eliot απήγγειλαν οι Στεφανία Γεωργάκη και Νίκος Κυριακίδης.

Ως εκπρόσωποι των τελειοφοίτων λόγους εκφώνησαν στα ελληνικά, τα γαλλικά και τα αγγλικά οι Γιάννης Ιακωβόγλου, Αθηνά Καραμέλιου, Μαρία Λασκαρίδου και Αναστασία Ντράχα.

Μουσικά κομμάτια σε δική τους χορογραφία χόρεψαν οι Δένια Μιμερίνη (ταγκό) και Εύη Συμεωνίδου (σύγχρονος χορός).

Η Τελετή Αποφοίτησης έκλεισε με τους τελειόφοιτους να χορεύουν βαλς με την Altalena του LinoCannavacciuolo

Τη βραδιά, κατά την οποία αποφοίτησαν 91 μαθητές, τίμησαν με την παρουσία τους 650 περίπου προσκεκλημένοι, γονείς, συγγενείς, φίλοι των μαθητών και καθηγητές της Σχολή Καλαμαρί.

Για την οργάνωση της τελετής, που ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των 120 Χρόνων της Σχολής Καλαμαρί, συνεργάστηκαν οι καθηγητές Μαντώ Γαβριηλίδου, Κωνσταντίνος Καρεμφύλλης, Ευαγγελία Πολυχρονιάδου και Ευφημία Χατζηγιάννη.

Το σχεδιασμό, επιμέλεια και συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε ο φιλόλογος Κωνσταντίνος Καρεμφύλλης.

Η Σχολή Καλαμαρί αποχαιρέτησε με υπερηφάνεια τους μαθητές της και τους εύχεται ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια της ζωής τους.

Σελίδα 1 από 2

Copyright © 2016 Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί created by Τίκβα Χριστίνα

Search