Δράσεις Εθελοντισμού Δεκέμβριος 2017

15 Δεκεμβρίου 2017- "Φτιάχνουμε Ένα Δέντρο Από Γάλα" με Τους Γιατρούς Του Κόσμου

2018dentroapogala1 2018dentroapogala2 2018dentroapogala3

Η ομάδα εθελοντισμού “VOLT” της Σχολής, πάντα ανοικτή σε δράσεις φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης, ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση των Γιατρών του Κόσμου για συγκέντρωση γάλακτος εβαπορέ. Το 15μελές του Γυμνασίου πήρε την πρωτοβουλία να δώσει ένα σεβαστό ποσό για την αγορά γάλακτος, αλλά και οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου μεμονωμένα πλαισίωσαν με την προσφορά τους την προσπάθεια αυτή. Οι εθελοντές, όχι μόνο μετέφεραν όλα τα κουτιά γάλακτος στην πλατεία Αγ.Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της 15ης Δεκεμβρίου, αλλά επιπλέον βοήθησαν στην ευρύτερη διαδικασία της δράσης, στήνοντας ένα δέντρο με τα κουτιά που συγκεντρώθηκαν από την προσφορά του κόσμου που προσήλθε εκεί για να ενισχύσει την προσπάθεια.

 

Δεκέμβριος 2017 - Συγκέντρωση τροφίμων και ενίσχυση του "Άρτος Και Δράση"

2018artos drasi

Όπως κάθε χρόνο κατά τον μήνα Δεκέμβριο, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα στο σχολείο για την ενίσχυση της αποθήκης του σωματείου “Άρτος και δράση”, που σιτίζει συστηματικά 40 άπορες οικογένειες της Θεσσαλονίκης. Φέτος ήταν συγκινητική η ανταπόκριση των καθηγητών, των μαθητών και των οικογενειών τους στην συντονισμένη αυτή προσπάθεια, καθώς ο όγκος τροφίμων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο! Οι εθελοντές της ομάδας “VOLT” ήταν αυτοί που πλαισίωσαν τη δράση, καθώς όχι μόνο ενθάρρυναν τους συμμαθητές τους να συμμετέχουν, αλλά μετέφεραν αγόγγυστα και με χαρά όλες τις σακούλες με τα τρόφιμα στα οχήματα των εθελοντών του σωματείου.

 

Η Σχολή Καλαμαρί στηρίζει το παιδικό χωριό SOS Πλαγιαρίου

2018paidiko sos

Το 15μελές του Γυμνασίου έδειξε ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση διαθέτοντας χρήματα που συγκέντρωσε για τη στήριξη των αναγκών του παιδικού χωριού SOS Πλαγιαρίου.  Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές μετέφεραν στο παιδικό χωριό τα αγαθά που προμηθεύτηκαν και ενημερώθηκαν αναλυτικά για τη δομή λειτουργίας του. Η Σχολή Καλαμαρί είναι κοντά στα παιδιά του χωριού και στηρίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς τις ανάγκες που προκύπτουν.

Ομάδα Εθελοντισμού 2016-2017

VOLT pilio VOLT pilio 2 Bazaar merimna 2017 1 loudias 2 4 2017 1

BAZZAR «ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ»

Τα μέλη της ομάδας για μια ακόμη χρονιά στήριξαν την προσπάθεια των «Φίλων της Μέριμνας» για συγκέντρωση χρημάτων, προσφέροντας τη βοήθειά τους στην οργάνωση Bazaar.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2016 DEC sigentrosi trofimwn

Από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου η ομάδα εθελοντισμού «VOLT» της Σχολής μας συντόνισε την καμπάνια συγκέντρωσης τροφίμων ενδοσχολικά. Η ανταπόκριση υπήρξε η μεγαλύτερη από ποτέ, καθώς για τη μεταφορά των τροφίμων μακράς διάρκειας που συγκεντρώθηκαν χρειάστηκαν δύο οχήματα. Τα τρόφιμα δόθηκαν στο Σωματείο «ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ» της Θεσσαλονίκης, που στηρίζει 38 οικογένειες συμπολιτών μας στα όρια της φτώχειας. Η επόμενη συγκέντρωση τροφίμων προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2017. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν με τόση γενναιοδωρία στο κάλεσμα αυτό!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Ο ΆΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ»

2017agios stilianos

Αντιπροσωπεία μαθητών/τριών της Β’ Λυκείου με τον καθηγητή τους κ. Γραμμένο Δελιγκά επισκέφτηκε το  Δημοτικό Βρεφοκομείο «Ο Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη, όπου πρόσφερε δώρα στα παιδιά και είδη πρώτης ανάγκης στο Ίδρυμα. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ρόλο και τη λειτουργία του Βρεφοκομείου και να παίξουν με τα παιδιά, αλλά και τα παιδιά χάρηκαν πάρα πολύ παίζοντας με τα καινούργια τους παιχνίδια και με τους επισκέπτες τους. 

 ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΛΟΥΔΙΑ

Για 3η χρονιά οι εθελοντές της Σχολής μας έδωσαν το “παρών” στην πρόσκληση του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα του Αξιού στις 2 Απριλίου, οπότε και ορίστηκε ο πρώτος φετινός καθαρισμός στην περιοχή. Σε μια πανέμορφη παραλία, όπου εκβάλλει ο ποταμός Λουδίας, με μεγάλη βιοποικιλότητα, πλάι στο γραφικό εκκλησάκι του Αγ.Νικολάου και με φόντο τον χιονισμένο Όλυμπο, συνέπραξαν φοιτητές του ΑΠΘ, κάτοικοι της περιοχής, μαθητές από την Τριανδρία μαζί με τους εθελοντές μας για να καθαρίσουν μια ακτίνα 800 μέτρων ακτής. Αξίζουν σε όλους θερμά συγχαρητήρια!

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΗΛΙΟ: 36 ΜΑΓΙΚΕΣ ΩΡΕΣ, 12 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ-ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΑΞΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ

Η ανοιχτή στάση στη ζωή, η αγάπη για το μαγικό Πήλιο και την ποιότητα ζωής ήταν αρκετά για να μας φέρουν κοντά. Ομάδα εθελοντισμού "VOLT" και Φίλοι του καλντεριμιού Ν.Πηλίου γίναμε ένα και ζήσαμε το Μεγαλείο.

1η μέρα οδοιπορικού, πρώτος σταθμός Νεοχώρι: ξεναγηθήκαμε στη μοναδική παγκοσμίως μόνιμη έκθεση του CERN, από φυσικούς που με μεράκι προσπαθούν αφιλοκερδώς να γνωρίσουν στους επισκέπτες το έργο και τα πειράματα του Επιστημονικού Κέντρου στη Γενεύη.

Δεύτερος σταθμός Αργαλαστή: Διαμείναμε στην Μονή Πάου, όπου δεν ορίζεται με καλύτερο τρόπο η ομορφιά μέσα στην απλότητα. Λαύκος: περπατήσαμε το καλντερίμι μέχρι τη Μηλίνα.

2η μέρα, μονοπάτι Αργαλαστή-Λεφόκαστρο: Καταλήξαμε εκεί καθαρίζοντας το καλντερίμι 6 χλμ από την Αργαλαστή.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την εμπειρία μας αυτή. Όμορφοι άνθρωποι που άνοιξαν την αγκαλιά και τις καρδιές τους τόσο απλόχερα, μας καθοδήγησαν και μας φρόντισαν σα να γνωριζόμαστε από χρόνια πριν. Μία ωραία φιλία, νομίζω, γεννήθηκε. Εύχομαι να μοιραζόμαστε για χρόνια την αγάπη μας για το κοινό καλό και άρα να βιώνουμε την προσωπική μας εξέλιξη το ίδιο έντονα όσο αυτές τις δύο μέρες.

Μαντώ Γαβριηλίδου

Ομάδα Εθελοντισμού 2015-2016

Οι εθελοντές της VOLT στο 4ο SPRING BAZAAR «ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ»

2016 4o spring bazaar merimna 1 2016 4o spring bazaar merimna 2 2016 4o spring bazaar merimna 3

Για τρίτη συνεχή χρονιά η ομάδα εθελοντισμού VOLT της Σχολής ΚΑΛΑΜΑΡΙ στηρίζει τη μεγαλύτερη εκδήλωση που διοργανώνουν οι «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ», στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Οι «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ» ενισχύουν το εξαιρετικά σημαντικό έργο του Αστικού Μη Κερδοσκοπικού Κέντρου «ΜΕΡΙΜΝΑ», το οποίο στηρίζει παιδιά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν την απώλεια, σοβαρές ασθένειες, το θάνατο.

Το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Απριλίου στο 4o spring bazzar, πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες για τα παιδιά, στήθηκαν πάγκοι με πολλά αντικείμενα καμωμένα στο χέρι, πωλήθηκαν προϊόντα των συνεργατών του Κέντρου, μικροί και μεγάλοι περάσουν ευχάριστα κάποιες ώρες, δοκιμάζοντας παράλληλα γευστικά εδέσματα.

 

Καθαρισμός Υδροβιότοπου Επανωμής

2016 volt epanomi 1 2016 volt epanomi 2 2016 volt epanomi 3

Η ομάδα εθελοντισμού “volt” της Σχολής μας συμπλήρωσε φέτος 3 χρόνια δράσης και προσφοράς. Μέχρι σήμερα οι εθελοντές έχουν συμμετάσχει σε δράσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης (Αντιδημαρχίες Πρασίνου, Πολιτισμού, Αθλητισμού), της ΧΑΝΘ, του ΣΚΑΙ, του Φορέα διαχείρισης του Δέλτα Αξιού. Η ομάδα συνεργάζεται με Συλλόγους για κοινωφελείς σκοπούς και με συνεπή παρουσία τα 3 αυτά χρόνια συγκεντρώνει τρόφιμα και ρούχα, παραδίδοντάς τα σε ΜΚΟ της πόλης μας και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη.

Οι εθελοντές του ΚΑΛΑΜΑΡΙ όρισαν στον προγραμματισμό της ομάδας volt και οργάνωσαν για το Σάββατο 17 Απριλίου 2016 την πρώτη τους μεγάλη δράση στον υδροβιότοπο της Επανoμής. Η δράση δεν αφορούσε μόνο στον συντονισμένο καθαρισμό ακτίνας 2,5 χλμ της βόρειας πλευράς του, αλλά και στην ενημέρωση σχετικά με την αξία του για τα 220 είδη σπάνιων πουλιών που περνούν αποδημώντας, ή παραμένουν. Την ενημέρωση αυτή την πραγματοποίησε επί τόπου ο περιβαλλοντολόγος-δασολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου Θερμαϊκού κος Βιτώρης, τον οποίο ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμβολή του. Επιπλέον, ψαράς της περιοχής μάς παραχώρησε μία από τις ξύλινες βάρκες του, ώστε οι εθελοντές να την χρωματίσουν, αφήνοντας μια διακριτική «πινελιά». Την ημέρα εκείνη οι Ναυτοπρόσκοποι του Συστήματος Επανομής ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί μας. Το αποτέλεσμα της δράσης δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς τη συμβολή των καθηγητών φίλων της ομάδας volt, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας του Δήμου Θερμαϊκού, κου Φεστερίδη, των εθελοντών πολιτικής προστασίας, των εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού. Την δράση πλαισίωσαν γενναιόδωρα και στήριξαν ευγενικά το «ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «ΚΟΡΠΗ», τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη και, κυρίως, για την εμπιστοσύνη και τη θετική διάθεση που επέδειξαν στη συνεργασία μας.

 

Η ομάδα εθελοντισμού “VOLT” του ΚΑΛΑΜΑΡΙ συντονίζει τη Συλλογή τροφίμων

volt trofima 2015

Μέσα στο μήνα Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά συλλογή τροφίμων για συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Η δράση υλοποιήθηκε με τη συμβολή μαθητών και καθηγητών και κάτω από συντονισμένη καμπάνια υπενθύμισης- παρότρυνσης από την ομάδα εθελοντισμού. Την προπαραμονή των Χριστουγέννων τα τρόφιμα παραδόθηκαν στο σωματείο «ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ». Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στη δράση! 

 

Η ομάδα εθελοντισμού στο 25ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βετεράνων Στίβου

Veteranoi Stivou3 Veteranoi Stivou1

Η ομάδα εθελοντισμού «volt» ξεκίνησε τη δράση της με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παρέχοντας βοήθεια στη διεξαγωγή του 25ου Βαλκανικού Πρωταθλήματος Βετεράνων Στίβου, που πραγματοποιήθηκε στις 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου στο Καυτανζόγλειο Στάδιο. Τα 13 μέλη της ομάδας μας στήριξαν σημαντικά την διοργάνωση σε πόστα συνοδείας αθλητών, στο call room και στην εξυπηρέτηση διαπιστεύσεων.

Η εμπειρία ήταν ξεχωριστή, καθώς το να παρακολουθεί κανείς παλαίμαχους όλων των αγωνισμάτων του στίβου ηλικίας 35-91(!) ετών να ξεπερνούν τον εαυτό τους αποτέλεσε ένα σημαντικό μάθημα ζωής !

Ομάδα Εθελοντισμού 2014-2015

Καθαρισμός εκβολών ποταμού Λουδία

volt axios volt axios 2

 Στα δύο χρόνια δράσης της ομάδας εθελοντισμού “VOLT” της Σχολής ΚΑΛΑΜΑΡΙ, την Κυριακή 22 Μαρτίου συμμετείχαμε για 2η φορά στην εκστρατεία καθαρισμού του Δέλτα του Αξιού. Φέτος μεταβήκαμε στις εκβολές του ποταμού Λουδία, στο Νομό Ημαθίας. Πρόκειται για καθαρισμούς που διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα. Η περιοχή αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για περισσότερα από 150 είδη αποδημητικών πουλιών, καθώς στον υδροβιότοπο αναπαράγονται, ξεκουράζονται ή διαμένουν κατά εποχές. Ελπίζουμε η συμβολή μας στον καθαρισμό να ευαισθητοποιήσει παράγοντες και ψαράδες της περιοχής.

 

Η Ομάδα Εθελοντισμού στηνΑναδάσωση Του Δασούς Σέχ Σου

Anadaswsi fev2015-2 Anadaswsi fev2015-1

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου η ομάδα εθελοντισμού της Σχολής μας συμμετείχε στην αναδάσωση του Σέιχ Σου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων, το Δήμο Νεάπολης – Συκεών, τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 . Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί και συμμετείχαν και άλλοι εθελοντικοί σύλλογοι, σχολεία καθώς και ευαισθητοποιημένοι πολίτες με τις οικογένειές τους. Όλοι οι εθελοντές – μικροί και μεγάλοι- συνεργάστηκαν μεταξύ τους δημιουργώντας μικρές ομάδες σε ένα φιλικό και ζεστό κλίμα. Η ομάδα εθελοντισμού «VOLT» κατάφερε να δενδροφυτεύσει 35 δέντρα γεγονός για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι.

 

Συγκέντρωση και Παράδοση Τροφίμων Στο «Άρτος και Δράση»

paradosi trofimwn

Για μια ακόμη χρονιά οι μαθητές της Σχολής μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ομάδας εθελοντισμού VOLT για την οργάνωση τράπεζας τροφίμων. Ο όγκος τροφίμων που συγκεντρώθηκαν σε διάστημα ενός μηνός ήταν σημαντικός και δόθηκε στην Μ.Κ.Ο "Άρτος και Δράση", ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες πολλών οικογενειών την δύσκολη περίοδο του χειμώνα. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι συνέδραμαν σε αυτήν την προσπάθεια!! 
Επειδή δεν θέλουμε αυτή η δράση να είναι η καλή πράξη μια στιγμής, αλλά πρότυπο για τη διαμόρφωση μιας ευρύτερης στάσης ζωής, με περισσότερη αλληλεγγύη, ανθρωπιά και φυσικά εθελοντισμό, μεταξύ των άλλων δράσεών μας, θα επαναλάβουμε τη συλλογή τροφίμων και το Μάρτιο. Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου δεχόμαστε ρούχα για όλες τις ηλικίες , σε καλή κατάσταση, και κλινοσκεπάσματα, που πλέον δε χρησιμοποιείτε, τα οποία θα παραδώσουμε στο τέλος της χρονιάς στο κέντρο στήριξης νέων «ΑΡΣΙΣ».

Γιάννης Θεολογίτης, εκ μέρους της ομάδας εθελοντισμού VOLT

 

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας

paraktia kopilasia paraktia kopilasia 2 paraktia kopilasia 3

Η ομάδα εθελοντισμού ξεκίνησε τη δράση της και τη φετινή σχολική χρονιά το τριήμερο 16-18 Οκτωβρίου 2014 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας. Το Πρωτάθλημα διοργανώθηκε άρτια με τη συνεργασία του οργανισμού Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας Θεσσαλονίκη 2014 και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωπηλασίας. Συμμετείχαν αθλητές από 23 χώρες και 150 εθελοντές. Ανάμεσα σ’ αυτούς βοήθησαν και 15 εθελοντές της ομάδας μας (απόφοιτοι, παιδιά Β’ και Γ’ Λυκείου), τόσο στην Τελετή Έναρξης, όσο και κατά τη διάρκεια των αγώνων. Η γνωριμία με τους αθλητές και τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες του αθλήματος, καθώς και η εμπειρία της συμμετοχής στη διαδικασία των αγώνων εκ των έσω αποτέλεσαν ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά, γεγονός που ενισχύει την ανάλογη δράση και τη θέλησή τους να συμβάλουν σε αντίστοιχες διοργανώσεις μελλοντικά.

Ομάδα Εθελοντισμού 2013-2014

2ο Spring Bazzar των «Φίλων της Μέριμνας»

spring bazaar 2 spring bazaar

Το Σάββατο και την Κυριακή των Βαΐων η ομάδα εθελοντισμού VOLT της Σχολής ΚΑΛΑΜΑΡΙ είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει και να βοηθήσει στο 2ο springbazaar των «Φίλων της μέριμνας», στην αποθήκη γ’ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Εκεί, ανάλογα με τη βάρδια που είχαμε δηλώσει, ασχοληθήκαμε με τη γενική καθαριότητα του χώρου. Με πολλή όρεξη και κέφι συνεργαστήκαμε για τον καλό σκοπό του bazaar, που αφορά στη συλλογή χρημάτων για τη χρηματοδότηση της «Μέριμνας», η οποία στηρίζει ψυχολογικά, παιδιά που αντιμετωπίζουν την απώλεια, ή μια σοβαρή ασθένεια. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, που ελπίζουμε να απολαύσουμε και την επόμενη χρονιά.

 

Let’s Do it Greece

LetsDoItGreece 2 LetsDoItGreece 3

Tην Κυριακή 6 Απριλίου 2014 τα μέλη της εθελοντικής ομάδας VOLT της σχολής, συμμετέχοντας στη δράση της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας-Θεσσαλονίκη 2014 για την καμπάνια “Let’s Do it Greece”επισκεφτήκαμε τα τείχη στο κέντρο της πόλης με σκοπό τη συμμετοχή στον καθαρισμό της περιοχής. Παρά τον συννεφιασμένο –και στο τέλος βροχερό καιρό-φέραμε εις πέρας τον στόχο μας, σε συνεργασία με εθελοντές άλλων σχολείων. Όσο καθαρίζαμε την περιοχή συνειδητοποιούσαμε την αδιαφορία των περισσότερων πολιτών, για το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Αισθανθήκαμε προς στιγμήν πως πολλοί πολίτες μπορεί να μη γνώριζαν καν την ύπαρξη των κάδων απορριμμάτων μιας και υπήρχαν σε αφθονία κάθε λογής σκουπίδια. Ήταν μια δράση η οποία έφερε σε όλα τα μέλη της ομάδας το αίσθημα της απογοήτευσης για την νοοτροπία πολλών ανθρώπων, αλλά και της ικανοποίησης για τη συνεισφορά μας στο περιβάλλον μα και στην καλύτερη όψη της περιοχής.

 

Δενδροφύτευση

dentrofitefsi 2 dentrofitefsi 4
Η Εθελοντική Μαθητική Ομάδα της Ελληνογαλλικής Σχολής «Καλαμαρί» στο πλαίσιο του εορτασμού των 120 ετών από την ίδρυση της Σχολής διοργάνωσε δενδροφύτευση και υιοθεσία δώδεκα δενδρυλλίων ( δύο κέδροι και 10 ελαιόδενδρα ) στο Πάρκο του Αεροπόρου, στη συμβολή των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου και Καλλιδοπούλου, το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 στις 11:00.

Ευχαριστούμε θερμά τον οργανισμό «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» για τη χορηγία, όπως και το Δήμο Θεσσαλονίκης για τη στήριξη στην οργάνωση της εκδήλωσης.

Οι συμμετέχοντες με οικολογική ευαισθησία και συμμετοχική συνείδηση επαναβεβαίωσαν τους μακροχρόνιους δεσμούς της Σχολής μας με την πόλη μας.

 

Φύτευση λουλουδιών και διαφόρων ειδών χαμηλής βλάστησης στον υπαίθριο χώρο του μουσείου μπάσκετ της ΧΑΝΘ

omada ethelontismou2 omada ethelontismou

Μία ακόμη δράση της ομάδας εθελοντισμού του σχολείου μας ήταν η φύτευση λουλουδιών και διαφόρων ειδών χαμηλής βλάστησης στον υπαίθριο χώρο του μουσείου μπάσκετ της ΧΑΝΘ. Τα μέλη της ομάδας που συμμετείχαν ήταν τα νεότερα μέλη, μαθητές της α’ γυμνασίου. Σε ιδανικές καιρικές συνθήκες, υπό το ζεστό φως του ιδιαίτερα λαμπερού ήλιου, το πρωϊ του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου 2014 οι νεαροί εθελοντές έμαθαν κάποια μυστικά για τη φύτευση, όπως και πληροφορίες για τα είδη φυτών που φύτευσαν. Ακολούθησε η ξενάγηση στο νεοϊδρυθέν μουσείο μπάσκετ της ΧΑΝΘ.

Το σύνθημα που υπερασπίζονται οι εθελοντές της ομάδας είναι ότι «όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε νέα πνοή στο περιβάλλον..στο περιβάλλον ΜΑΣ!! Ας βοηθήσουμε όλοι..»

 

Συλλέξαμε τρόφιμα...

syllogi trofimwn - omada ethelontismou

Η Σχολή ΚΑΛΑΜΑΡΙ, όπως κάθε χρόνο, έτσι και τη φετινή χρονιά συγκέντρωσε τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία παραδόθηκαν στο σωματείο ‘ΑΡΤΟΣ&ΔΡΑΣΗ’ τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013. Οι οικογένειες των μαθητών και οι καθηγητές της Σχολής μας πλαισίωσαν με ιδιαίτερη θέρμη την πρωτοβουλία, καθιστώντας τον απολογισμό πολύ ενθαρρυντικό! Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στα παιδιά της ομάδας εθελοντισμού, καθώς για δεύτερη φορά συνέβαλαν σημαντικά στην προσπάθεια αυτή. Συγκεκριμένα, ανέλαβαν να ενημερώνουν τακτικά τους συμμαθητές τους, να συντονίζουν τη συγκεκριμένη δράση κατά την περίοδο 15 Νοεμβρίου με 20 Δεκεμβρίου 2013, καθώς και να μεταφέρουν τα τρόφιμα στα οχήματα του φιλανθρωπικού σωματείου.

Σας ενημερώνουμε ότι σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς στη Σχολή συλλέγονται ρούχα όλων των ηλικιών, παπούτσια και παιχνίδια. Τα ρούχα θα πρέπει να είναι πλυμένα και σιδερωμένα, τα παπούτσια και τα παιχνίδια σε καλή κατάσταση, ώστε να δίνονται σε σωματεία που βοηθούν άστεγους, ιδρύματα ή οικογένειες με σχετικές ανάγκες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Μαντώ Γαβριηλίδου.

 

Καθαρισμός Πάρκου  «Κήποι του Πασά»

Η ομάδα εθελοντισμού « VOLT» του σχολείου μας, ξεκίνησε δυναμικά τη χρονιά. Τμήμα της ομάδα αποτελούμενο από έξι παιδιά του Γυμνασίου καθώς και τελειοφοίτους του Λυκείου πήραν μέρος στην εθελοντική δράση που οργάνωσε η ΧΑΝΘ στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαι πολίτης όχι απλά κάτοικος», για τον καθαρισμό του πάρκου «οι κήποι του Πασά». Η ομάδα συνέβαλε με πολλούς τρόπους: μαζεύοντας απορρίμματα, καθαρίζοντας μονοπάτια ακόμη και βάφοντας κάγκελα. Οι πολλαπλοί έπαινοι και η ηθική ευχαρίστηση των μελών της ομάδας είναι η ανταμοιβή για τη σκληρή δουλειά και τη συμβολή μας στην αναζωογόνηση του πάρκου.

Σελίδα 1 από 2

Copyright © 2016 Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί created by Τίκβα Χριστίνα

Search