13th Summer Courses Coming Soon - 10-20/7/2017 University of Reading-London-Bristol

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το Ενημερωτικό Έντυπο καθώς και το υπόδειγμα καθημερινού προγράμματος

Πληροφορίες από το Αγγλικό τμήμα της Σχολής

Φέτος είναι η 13η χρονιά που διοργανώνουμε δικό μας καλοκαιρινό πρόγραμμα στη Βρετανία (σε συνεργασία με τον ελληνικό οργανισμό Study Tours και τον αγγλικό οργανισμό Magnifico) με μαθήματα σε πανεπιστήμιο για 10 μέρες και 4 εκδρομές στο Λονδίνο και Bristol.

Οι μαθητές, χωρισμένοι σε τμήματα ανά επίπεδα (με βάση το κατατακτήριο test που γράφουν την πρώτη μέρα)

  • παρακολουθούν 30 ώρες (45 min) μαθήματα από Άγγλους καθηγητές κυρίως το πρωϊ
  • συμμετέχουν στο απογευματινό και βραδινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αθλητικών, καλλιτεχνικών, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων (στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου)
  • συμμετέχουν σε εκδρομές στα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής πάντοτε με την καθοδήγηση του αγγλόφωνου προσωπικού του κέντρου και την παρουσία καθηγητριών-συνοδών του αγγλικού τμήματος του Καλαμαρί
  • επικοινωνούν στα αγγλικά και συνεργάζονται με τους μαθητές άλλων χωρών που παρακολουθούν το πρόγραμμα

Οι εκδρομές στο Λονδίνο περιλαμβάνουν επισκέψεις σε αξιοθέατα και μουσεία, περίπατο στην πόλη και παρακολούθηση musical.

Εκτός από το αυτονόητο όφελος του προγράμματος, πολύ σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι τα παιδιά (συνήθως 12-15 άτομα), αν και διαφορετικών τάξεων, εξοικειώνονται μεταξύ τους σε τέτοιο βαθμό ώστε να δημιουργήσουν νέους δεσμούς φιλίας, με την επιστροφή τους στο σχολείο, βάση για εμπιστοσύνη, ευνοϊκότερη και αποδοτικότερη επικοινωνία μεταξύ τους όπως και με τους συνοδούς, καθηγήτριες του αγγλικού τμήματος, ενώ κατά την διάρκεια του ταξιδιού λειτουργούν ως μια μικρή ευχάριστη, ζεστή, φιλική παρέα που εξασφαλίζει την ομαλή επίλυση προβλημάτων.

Μ. Βρετανία

Το Αγγλικό Τμήμα του Καλαμαρί διοργανώνει, από 2004 Summer Courses με όλο και αυξανόμενη ζήτηση και συμμετοχή παιδιών, αρχίζοντας από την α΄ τάξη του Γυμνασίου.

Η επιλογή μας είναι Βρετανικά κολέγια και πανεπιστήμια,με άριστη υλικοτεχνική υποδομή του, και υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο όπως το St Margaret's School, Edinburgh το 2005 και το 2006, το University of Wales, Lampeter το 2007 και το 2008, το Queen Ethelburgas Collegeστο York το 2009, το University of the West of England στο Bristol το 2010, το University of Wolverhampton στο Birmingham το 2011, το Metropolitan University of Leeds   το 2012 και το University of Essex το 2013.

Το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα,που προβλέπει 4 ώρες διδασκαλίας καθημερινά, τελεί υπό την έγκριση του Βρετανικού Συμβουλίου. Οι μαθητές κατατάσσονται σε τμήματα ανάλογα με το επίπεδό τους και παραλαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης με το τέλος των μαθημάτων.

Παράλληλα, μέσα από τις αθλητικές δραστηριότητες στους χώρους του πανεπιστημίου τα Summer Courses επιδιώκουν να καλλιεργήσουν στους μαθητές όχι μόνο το αγωνιστικό και αθλητικό πνεύμα, αλλά και αξίες, όπως η φιλία, η αλληλεγγύη και ο αλληλοσεβασμός.

Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται ακόμη με χρήση Η/Υ, ψυχαγωγία, προβολές ταινιών, ομαδικά παιχνίδια αλλά και εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή, δίνοντας στους μαθητές την ευκαιρία να καλλιεργήσουν το πνεύμα και την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας τους συνδυάζοντας τη διασκέδαση και τη μόρφωση.

Τέλος το πρόγραμμα συνδυάζεται με ολιγοήμερη διαμονή στο Λονδίνο όπου οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα και να βιώσουν την εμπειρία των ρυθμών ζωής.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται πάντα με τη φροντίδα και τη συνοδεία των καθηγητριών του Αγγλικού Τμήματος της Σχολής.

11th Summer Courses

2015 Summer Courses Programme 4 2015 Summer Courses Programme 5 2015 Summer Courses Programme 2

  

2015 Summer Courses Programme 3 2015 Summer Courses Programme 2015 Summer Courses Programme 6
  

University of the West of England, Bristol - London 02-11/7/2015

Με σταθερή συμμετοχή για 11η συνεχή χρονιά η Σχολή Καλαμαρί προσέφερε στους μαθητές της το Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Μαθημάτων στην Αγγλία, αυτή τη φορά στο University of the West of England στο Bristol, εμπλουτισμένο με αθλητικές δραστηριότητες, εκδρομές και περιηγήσεις στο Bristol και Bath, αλλά και στην Πανεπιστημιούπολη του Oxford και του Cambridge, στο Windsor, στην πατρίδα του Shakespeare το Stratford-upon Avon και τέλος στα αξιοθέατα του Λονδίνου με κατάληξη την παρακολούθηση δημοφιλούς μιούζικαλ.

10th Summer Courses

1. Kalamari Summer Courses 2014 2. Kalamari Summer Courses 2014 3. Kalamari Summer Courses 2014

 

4. Kalamari Summer Courses 2014 5. Kalamari Summer Courses 2014 6. Kalamari Summer Courses 2014

 

Συμπληρώνοντας 10 χρόνια εφαρμογής του προγράμματος «καλοκαιρινά μαθήματα στην Αγγλία», φέτος στο διάστημα 7-16/7/2014 παρείχαμε στους μαθητές μας ένα πρόγραμμα μαθημάτων στο University of Northampton εμπλουτισμένο με αθλητικές δραστηριότητες, εκδρομές και περιηγήσεις στα αξιοθέατα του Λονδίνου, του Cambridge, Oxford και Stratford-upon Avon.

9th Summer Courses

Summer Courses9th Summer Courses9th 2

 

Summer Courses9

Summer Courses Programme 2015 2

 

Καλοκαίρι στην Αγγλία, 5-14/7/2013

10ήμερο πρόγραμμα μεμαθήματα αγγλικών, περιηγήσεις και επισκέψεις σε αξιοθέατα και μνημεία, αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες

Φέτος, για 9η συνεχή χρονιά, πήγαμε στο Colchester, UniversityofEssex και στο Λονδίνο. Γυρίσαμε ενθουσιασμένοι, πλούσιοι σε εμπειρίες, καταπληκτικές ευκαιρίες, ωραίες αναμνήσεις, καινούριες φιλίες!

Σελίδα 1 από 2

Copyright © 2016 Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί created by Τίκβα Χριστίνα

Search