Λογοτεχνικός Περίπατος

2017log peripatos2

Με αφορμή το βραβευμένο βιβλίο «Ξυπόλητοι ήρωες» της Αλεξάνδρας Μητσιάλη, τα παιδιά της Λέσχης Ανάγνωσης γνώρισαν άγνωστες πτυχές της κατοχικής Θεσσαλονίκης. Ξεναγός και οδηγός τους η ίδια η συγγραφέας , σε έναν περίπατο που ξεκίνησε από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό και κατέληξε στο Λευκό Πύργο.

Συνάντηση με τον Μπουαλέμ Σανσάλ

Rencontre avec Sansal.2 Rencontre avec Sansal.4 Rencontre avec Sansal.1

Μαθητές και μαθήτριες της Α ΄και Β ΄Λυκείου καθώς και τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης της Σχολής είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν το διάσημο γαλλόφωνο συγγραφέα Μπουαλέμ Σανσάλ στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου «Ο Γερμανός μουτζαχεντίν ή Το ημερολόγιο των αδελφών Σίλλερ», οι μαθητές μας διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο στην ελληνική και γαλλική γλώσσα και έθεσαν ερωτήματα στον συγγραφέα. Τα παιδιά απέσπασαν τα κολακευτικά σχόλια του συγγραφέα και των παρευρισκομένων τόσο για το επίπεδο της γλώσσας όσο και για την ωριμότητα των ερωτήσεων.

Ραδιόφωνο FM100,6

Αποσπάσματα από την εκπομπή της Δευτέρας 3 Φεβρουαρίου 2014 στο Δημοτικό Ραδιόφωνο FM100,6

Ekpompi 2014-02-03

 

Διαβάζοντας ένα μυθιστόρημα που αγαπάς, στοχάζεσαι; Σου έρχονται καλύτερες σκέψεις;

ΣΤΕΦΑΝΙΑ: Σίγουρα, ένα βιβλίο που δεν θα κινείται στο προφανές, αλλά οι λέξεις του είναι διαλεγμένες προσεκτικά, για να εξυπηρετήσουν κάτι το βαθύτερο και πολλαπλό, θα είναι αρχή ισχυρής σκέψης. Ένα τέτοιο βιβλίο παύει να είναι χαρτί και γίνεται κάτι δυνατότερο, ψυχή, ιδέες. Όταν πέσει στα χέρια μου, και ήμουν τυχερή μέχρι τώρα, με κάνει ευτυχισμένη, γιατί μου διδάσκει το ταξίδι και βγαίνω πάντα καινούργιος άνθρωπος μέσα από αυτό.

Ταξιδεύεις κάπου αλλού με έναυσμα κάποιο απολαυστικό κείμενο;

ΒΙΚΥ: Όχι, δεν διακόπτω την ανάγνωση, παρά μόνο αν είναι τελείως απαραίτητο. Όταν όμως τελειώνω ένα βιβλίο, οι ήρωες και η ιστορία τους με συνοδεύουν σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς μου. Ακόμη, για κάποιο καιρό, μετά το τέλος του βιβλίου, ο τρόπος σκέψης μου πλησιάζει σημαντικά τον τρόπο του συγγραφέα, υιοθετώ τον λόγο του, σημεία του, αναπαράγοντάς τον σε δικό μου. Για αυτό δεν μπορώ να αρχίσω γρήγορα ένα νέο βιβλίο, πριν "χωνέψω" καλά το παλιό.

Η κα Άλκη Ζέη στο Καλαμαρί

Alki Zei

Η γνωστή συγγραφέας, η αγαπημένη του αναγνωστικού κοινού, κα Άλκη Ζέη, είχε μια ζεστή συνάντηση με τα παιδιά της Λέσχης Ανάγνωσης, με γονείς και με αποφοίτους. Μας τίμησε με την παρουσία του ο αναπλ. Καθηγητής του τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, κ. Ανδρ. Καρακίτσιος. Επιμέλεια εκδήλωσης: κα Γιαγτζίδου.

 

Η Συγγραφέας Στέλλα Κάσδαγλη συναντιέται με τη Λέσχη Ανάγνωσης του Καλαμαρί

kasdali

 

Η Λέσχη Ανάγνωσης του Καλαμαρί συναντήθηκε τη Δευτέρα 24/2/2014 με τη συγγραφέα Στέλλα Κάσδαγλη, με αφορμή το βιβλίο της «Ήθελα μόνο να χωρέσω». Άμεση και ειλικρινής η συγγραφέας συζήτησε με τα παιδιά για το βιβλίο της, που αποτυπώνει χωρίς ίχνος διδακτισμού, αλλά με ενάργεια το πρόβλημα της δεκαπεντάχρονης Ζωής, που ήθελε να χωρέσει… να ταιριάξει… με όποιο κόστος.

Σελίδα 1 από 2

Copyright © 2016 Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί created by Τίκβα Χριστίνα

Search