Υποτροφίες για την συμμετοχή τους στο 30ο Harvard Model Congress Europe 2017 πήραν 4 μαθητές μας

2017 HMCE ypotrofies

Ολική υποτροφία για την συμμετοχή τους στο 30ο HMCE 2017 (Harvard Model Congress Europe) πήραν 4 άριστοι μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Β’ Λυκείου της Σχολής,  οι οποίοι συμμετείχαν στην απαιτητική διαδικασία που προβλέπεται από την οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου.  Η Σχολή Καλαμαρί συμμετέχει ανελλιπώς στο αγγλόφωνο Μοντέλο Κογκρέσου του Πανεπιστημίου Harvard από το 1999. Το Μαθητικό Συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη στις 10-13/03/2017.

Η Σχολή Καλαμαρί συγχαίρει τους μαθητές και μαθήτριες με την ευχή να αξιοποιήσουν την εξαιρετική εμπειρία που τους προσφέρεται και να αποκομίσουν όλα τα δυνατά οφέλη από αυτήν.

HMCE

Το Συνέδριο διαρκεί 3 ημέρες και διοργανώνεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου του Harvard, Η.Π.Α., σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Σκοπός του Συνεδρίου είναι η εξοικείωση των μαθητών με τον τρόπο λειτουργίας των οργάνων διοίκησης και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων πάνω σε θέματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Η Σχολή Καλαμαρί συμμετέχει σταθερά στο HMCE με επιτυχία από το 1999 έως σήμερα, ενώ 4 φορές μαθητές της που συμμετείχαν, απέσπασαν τιμητική διάκριση.

30th HMCE

HMCE 2017 1 HMCE 2017 2 HMCE 2017 3
HMCE 2017 4 HMCE 2017 5 HMCE 2017 6

 

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή 24 μαθητών και μαθητριών, κυρίως από το Λύκειο, εκπροσωπήθηκε το σχολείο μας στο αγγλόφωνο μαθητικό συνέδριο του Πανεπιστημίου Harvard (Harvard Model Congress Europe), στο οποίο η Σχολή Καλαμαρί συμμετέχει ανελλιπώς από το 1999. Οι μαθητές και μαθήτριες μας (Βασιλειάδου Χρύσα, Βογιατζή Δήμητρα, Θεοχαρίδου Σοφία, Καμπέρη Αλεξία, Κατσάρος Απόστολος, Κοτζαμπασίδης Ανδρέας, Κουνιάκης Ανδρέας, Λαζαρίδου Ελίζα, Μπουζιώτη Ελένη, Μπρόβα Μαριλένα, Νατσιόπουλος Χρήστος, Νιβουρλή Δέσποινα, Παπαδοπούλου Δήμητρα, Παπακωνσταντίνου Μάγδα, Παπάζογλου Μαρίνα, Πέτσα Έλενα, Πολυχρονιάδης Θωμάς, Σαλαμώτα Ελευθερία, Σαράφης Γιώργος, Σεργετζής Δημήτρης, Τσίμπου Παναγιώτα, Χαντζή Νικολέτα, Χ#Παντελής-Συναχερής Ερρίκος και Χατζηχρήστου Μυρτώ) συμμετείχαν με επιτυχία στις επιτροπές του Αμερικανικού Κογκρέσου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, της Παγκόσμιας Επιτροπής Υγείας και επανεξέτασαν τους στόχους της Νέας Χιλιετίας μαζί με περίπου 600 μαθητές από 35 σχολεία από 12 διαφορετικές χώρες από 4 ηπείρους.

Στην ‘Ελενα Πέτσα απονεμήθηκε ειδική τιμητική διάκριση για την συμμετοχή της ενώ η ίδια με τους Πολυχρονιάδη Θωμά, Τσίμπου Παναγιώτα και Χαντζή Νικολέτα πήραν ολική υποτροφία. Το πρόγραμμα υποτροφιών του Συνεδρίου Harvard απευθύνεται σε μαθητές που διεκδικούν την απαλλαγή από τα έξοδα συμμετοχής σε βάση οικονομικής ανάγκης και άριστης σχολικής επίδοσης που παράλληλα ανταποκρίνονται με επιτυχία στην απαιτητική διαδικασία που προβλέπεται από την οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου.

29th HMCE

 

16 μαθητές και μαθήτριες πήραν μέρος στο 29ο HMCE 2016 (Harvard Model Congress Europe) στο οποίο η Σχολή Καλαμαρί συμμετέχει ανελλιπώς από το 1999. Το αγγλόφωνο Μαθητικό Συνέδριο, πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη στις 11-15/03 με συμμετοχή 600 μαθητών από 32 σχολεία από 13 διαφορετικές χώρες από 4 ηπείρους. Συγκεκριμένα, οι μαθητές και μαθήτριες μας (Καφταντζή Μαρία – Αικατερίνη, Ολυμπίου Μάρθα, Παναγιωτίδου ‘Ολγα, Γιόρτσου Ιωάννα, Ευθυμιάδης Μάριος, Καμπέρη Αλεξία, Κουνιάκης Ανδρέας, Μιχαηλίδης Στέφανος, Μπαλάση Αργυρή, Πέτσα Ελένη, Στεφάνου Μαρία - Ραφαέλα, Τριανταφυλλίδης Μχαήλ, Φιλίπογλου Ελένη - Δέσποινα, Σεργετζής Δημήτρης, Ταουσάνης Βίκτωρ, Χατζηχρήστου Μυρτώ) συμμετείχαν με επιτυχία στις επιτροπές του Αμερικανικού Κογκρέσου και του Συμβουλίου Ασφαλείας, του G15, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ‘Ελενα Πέτσα επιλέχθηκε να μιλήσει εκ μέρους των υποτρόφων στην ειδική τελετή που διοργανώθηκε από το Συνέδριο.

28th HMCE

28 HMCE 2015 1

28 HMCE 2015 2

 

Τιμητική διάκριση για το Καλαμαρί στο 28ο HMCE 2015

12 μαθητές και μαθήτριες πήραν μέρος στο 28ο HMCE 2015 (Harvard Model Congress Europe) στο οποίο η Σχολή Καλαμαρί συμμετέχει ανελλιπώς από το 1999. Το αγγλόφωνο Μαθητικό Συνέδριο, πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη στις 13-17/03 με συμμετοχή 580 μαθητών από 34 σχολεία από 15 διαφορετικές χώρες από 5 ηπείρους. Συγκεκριμένα, οι μαθητές και μαθήτριες μας (Αναστασιάδης Χρήστος, Αρβανιτίδης Παναγιώτης, Παπαθανασίου Ισμήνη, Καφταντζή Μαρία-Κατερίνα, Ολυμπίου Μάρθα, Ποζρικίδου Χρύσα, Καραμέλιου Ιφιγένεια, Κοντού Βάϊα, Ψυλοπούλου Κάρεν, Καράογλου Ιωάννα, Δρακοπούλου Έλενα και Κάλλη Μάϊρα) συμμετείχαν με επιτυχία, στις επιτροπές του Αμερικανικού Κογκρέσου, Αρείου Πάγου, G15, Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Παγκόσμιας Επιτροπής Υγείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ειδική τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στους Αρβανιτίδη Παναγιώτη και Παπαθανασίου Ισμήνη για την συμμετοχή τους στην επιτροπή του Αρείου Πάγου όπως και στην Καφταντζή Μαρία-Κατερίνα για την συμμετοχή της στην Παγκόσμια Επιτροπής Υγείας,

Σελίδα 1 από 2

Copyright © 2016 Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί created by Τίκβα Χριστίνα

Search