kalamari 02   kalamari 03   kalamari 08  
kalamari 04 kalamari 05 kalamari 10

 

Κτίρια
Οι σχολικές εγκαταστάσεις της Ελληνογαλλικής Σχολής "Καλαμαρί" καλύπτουν υποδειγματικά τις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης. Τα κτίρια της Σχολής καλύπτουν μια έκταση 5.000 τ.μ. περίπου, ενώ το συνολικό φυσικό περιβάλλον αποτελείται από μια έκταση άνω των 30 στρεμμάτων.

Οι εσωτερικοί χώροι χαρακτηρίζονται από την λειτουργικότητα τους και την αισθητική τους, ενώ οι εξωτερικοί χώροι έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα για ευχάριστους περιπάτους και για ασφαλές παιχνίδι:

 • μεγάλος καταπράσινος αύλιος χώρος (ανοιχτός και στεγασμένος)
 • υπαίθρια γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, τένις, χαντ-μπολ
 • χώροι περιπάτου και αναψυχής
 • δασάκι

Βοηθητικοί χώροι

 • Θέατρο 400 θέσεων: είναι ένας χώρος που χρησιμοποιείται για τις σχολικές εορτές, τις θεατρικές και χορωδιακές παραστάσεις της Σχολής, τις συναυλίες, τις ομιλίες, ενημερώσεις και ημερίδες που διοργανώνει η Σχολή.
 • Κλειστό γυμναστήριο που χρησιμοποιείται για το μάθημα της γυμναστικής, για τις προπονήσεις των αθλητικών ομάδων της Σχολής και για τη διεξαγωγή αγώνων και αθλητικών τουρνουά.
 • Τρία σύγχρονα εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών που αποτελούνται από 50 προσωπικούς υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας, συνδεδεμένοι σ' ένα τοπικό δίκτυο (LAN). Τα εργαστήρια χρησιμοποιούνται για την πρακτική εφαρμογή των μαθημάτων και για την υλοποίηση ειδικών σεμιναρίων επιμόρφωσης του διδακτικού και βοηθητικού προσωπικού.
 • Πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο Χημείας που χρησιμοποιείται μέσα στα πλαίσια του μαθήματος. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης και συμμετοχής σε πειράματα, εκμάθησης των χημικών διεργασιών μέσω ατομικής δοκιμής ή μέσω ομαδικών εργασιών όπου καταγράφονται και αναλύονται τα πειραματικά δεδομένα των χημικών φαινομένων.
 • Εργαστήριο Βιολογίας εξοπλισμένο με σύγχρονα εποπτικά μέσα όπως video, ηλεκτρονικό υπολογιστή παρουσιάσεων, μοντέλα ανατομίας, ηλεκτρονικούς και χάρτινους πίνακες στοιχείων, ομοιώματα ζώων κ.α.
 • Σύγχρονο εργαστήριο Τεχνολογίας-Φυσικής εξοπλισμένο με όργανα μέτρησης, πρακτικά εργαλεία κατασκευών, μοντέλα προσομοίωσης κ.α.
 • Κεντρική βιβλιοθήκη που περιλαμβάνει περισσότερους από δυο χιλιάδες τίτλους βιβλίων κι εμπλουτίζεται συνεχώς με αγορές βιβλίων από τη Σχολή και με δωρεές βιβλίων από την Ακαδημία Αθηνών, το ΑΠΘ, την ΕΜΣ, το ΙΜΧΑ κι από εκδοτικούς οίκους. Αποτελείται επίσης από έναν μεγάλο και κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο μελέτης και συγκέντρωσης, ενώ πολύ συχνά ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιείται για ενημερώσεις προς τους γονείς και για διαλέξεις και ομιλίες με εκπαιδευτικό ή πολιτιστικό περιεχόμενο. Οι μαθητές αξιοποιούν τους υπάρχοντες τίτλους στη συγγραφή εργασιών και στην άντληση πληροφοριών για τα διάφορα γνωστικά αντικείμενα. Με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων- αφιερωμάτων σε νεοέλληνες συγγραφείς, καθώς και με τη γνωριμία-συζήτηση με σύγχρονους δημιουργούς οι μαθητές "οικειώνονται" με το χώρο και ενθαρρύνονται στις πνευματικές τους αναζητήσεις. Η κεντρική βιβλιοθήκη αποτελείται επίσης από τρεις τομείς:
  • Συλλογή CD-ROMs: αποτελείται από εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς τίτλους που χρησιμοποιούνται είτε από τους καθηγητές, για ηλεκτρονικές παρουσιάσεις του υλικού που διδάσκουν, είτε από τα παιδιά για προσωπική επιμόρφωση αλλά και ψυχαγωγία.
   Αγγλική βιβλιοθήκη η οποία περιέχει βιβλία διδακτικής όλων των επιπέδων, γραμματικές, βιβλία με τεστ προετοιμασίας , τεστ που δόθηκαν σε εξετάσεις τα τελευταία 20 χρόνια, λεξικά, περιοδικά, εκπαιδευτικό υλικό για καθηγητές, λογοτεχνικά βιβλία ανά γνωστικό επίπεδο, κασέτες διδακτικής/τεστ/λογοτεχνίας, βιντεοκασέτες, αρχείο με τραγούδια/ποίηματα/θεατρικά έργα, εκπαιδευτικά cd-roms. Cambridge & Michigan
   Γαλλική βιβλιοθήκη που αποτελείται από λογοτεχνικά βιβλία στη γαλλική γλώσσα, βιβλία διδακτικής, τεστ προηγουμένων ετών για τα πτυχία Delf, Dalf & Sorbonne , λεξικά, κασέτες πρακτικής εξάσκησης, γαλλικά περιοδικά με εκπαιδευτική ύλη.
  • Αίθουσες μουσικής και καλλιτεχνικών
  • Αίθουσες προβολών video και πολυμέσων που χρησιμοποιείται για την παρουσίαση εκπαιδευτικό υλικού μέσω της τηλεόρασης ή του ηλεκτρονικού υπολογιστή.
 • Νοσηλευτήριο που λειτουργεί καθημερινά από την έναρξη έως τη λήξη του εκπαιδευτικού προγράμματος της Σχολής. Υπάρχει ειδικά καταρτισμένη νοσηλεύτρια που παρακολουθεί όσα παιδιά νοιώσουν αδιαθεσία ή ενόχληση, τα εξετάζει προσπαθώντας να διαγνώσει τα αίτια του προβλήματος και τα προσέχει με περισσή φροντίδα, δίνοντας την πιο ενδεδειγμένη και ασφαλή λύση ανάλογα με τη φύση του προβλήματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις ακολουθεί ενημέρωση και συζήτηση με τους γονείς, για να υπάρχει η κατάλληλη παρακολούθηση και στο σπίτι.
 • Μπροστά από την κεντρική είσοδο της Σχολής υπάρχει οργανωμένος χώρος στάθμευσης, χωρητικότητας άνω των πεντακοσίων αυτοκινήτων.
Copyright © 2016 Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί created by Τίκβα Χριστίνα

Search