Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ)

Η Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί και το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) εδώ και πολλά χρόνια συμπλέουν προς την ίδια κατεύθυνση, αυτή του «επιχειρείν». Από διαφορετικές θέσεις και με διαφορετικά κίνητρα επιδιώκουν να εισάγουν τους νέους στον κόσμο της οικονομίας, συγκλίνοντας σε μια βασική παραδοχή: Ο κόσμος της οικονομίας, όπως τον φαντάζονται, δε στηρίζεται σε διαχειριστές – μετρητές ποσοτικών μεγεθών αλλά σε οραματιστές – δημιουργούς.

Το Καλαμαρί συμμετέχει από την πρώτη στιγμή στα προγράμματα που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα των νέων ανθρώπων, γιατί επιδιώκει τις ευκαιρίες για ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων. Η σημασία που αποδίδει στην υλοποίηση των προγραμμάτων αντικατοπτρίζεται στις διακρίσεις που έχει αποσπάσει:

  • τη 2η θέση πανελλαδικά ως καλύτερη εικονική επιχείρηση το 2008 και
  • την 1η θέση πανελλαδικά ως καλύτερη επιχείρηση στην Εμπορική Έκθεση που έγινε το 2009. Μετά την κατάκτηση της 1ης θέσης η ομάδα των μαθητών της Σχολής ταξίδεψε ως τον αρκτικό κύκλο, στην πόλη Bodo της Νορβηγίας εκπροσωπώντας την Ελλάδα στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Στις διακρίσεις προστέθηκε το 2011 και ο έπαινος του «ευ αγωνίζεσθαι».

Η Επιχειρηματικότητα των Νέων είναι ένα εξωστρεφές πρόγραμμα καθώς δε περιορίζεται στα στενά όρια του σχολείου και της σχολικής δραστηριότητας αλλά συνδυάζει την εμπειρία των στελεχών της αγοράς με το δυναμισμό της νεανικής σκέψης και πρωτοτυπίας. Τα προϊόντα μέσω εμπορικών εκθέσεων και μηχανισμών πωλήσεων διοχετεύονται στην πραγματική αγορά και χαρακτηρίζονται από καινοτομία, ποιότητα, καλαισθησία.

Τα κέρδη από τις πωλήσεις προστίθενται στα έσοδα της Γιορτής της Άνοιξης και αποδίδονται στους φιλανθρωπικούς της σκοπούς.

Επιχειρηματικοτητα Νέων 2013

sen_2013_1 sen_2013_2

 

Το σχολείο μας συμμετέχει και φέτος στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων. Τα παιδιά του Α1 Λυκείου δημιούργησαν την επιχείρηση “Koukoutsi S.A.” με αντικείμενο τη δημιουργία κοσμημάτων από φυσικά υλικά, όπως σπόροι και καρποί.

Η παρουσίαση της δουλειάς των «νέων επιχειρηματιών» στην Εμπορική Έκθεση του ΣΕΝ (Trade Fair 2013), που πραγματοποιήθηκε στο Mediterranean Cosmos, στις 22 Φεβρουαρίου 2013 άφησε άριστες εντυπώσεις και απέσπασε θετικές κριτικές.

Το ελκυστικό προϊόν, η μεγάλη ποικιλία σχημάτων και μορφών, το καλαίσθητο περίπτερο και η δυναμική παρουσία του Δ.Σ. της «εικονικής επιχείρησης» συνέθεσαν μία εικόνα που τιμά τόσο αυτούς που αθόρυβα δούλεψαν γι αυτό το σκοπό όσο και το σχολείο μας, που ενθαρρύνει και προωθεί τέτοιες δράσεις.

Επιχειρηματικότητα Νέων 2012

tradefair_2012_1 tradefair_2012_3 tradefair_2012_2

 

Για 5η συνεχή χρονιά η Ελληνογαλλική Σχολή «Καλαμαρί» συμμετείχε στο διαγωνισμό που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ). Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Mediterranean Cosmos την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012 και συμμετείχαν 8 σχολεία από τη Βόρεια Ελλάδα.

Η φετινή συμμετοχή αφορούσε τη δημιουργία μιας εικονικής επιχείρησης με την επωνυμία ΩΜΕΓΑ ΑΕ από τα αρχικά της φράσης Only Mental Games (O.ME.GA).

Προϊόν αυτής της προσπάθειας η δημιουργία ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού με το όνομα «ΞΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (Special Edition).

Η ποιότητα παραγωγής δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ανάλογα παιχνίδια της αγοράς τόσο στο επίπεδο της κατασκευής όσο και στην ιδέα του παιχνιδιού. Πρωτότυπο, ευρηματικό, παίζεται ομαδικά και προσφέρει ώρες ευχαρίστησης στους παίκτες.

Πολύ σύντομα θα παραχθεί σε μεγάλες ποσότητες και θα είναι στη διάθεση όποιων ενδιαφέρονται να το αγοράσουν.

Αρωγοί αυτής της προσπάθειας των παιδιών είναι ο καθηγητής του σχολείου μας κ. Νίκος Παλάζης και το στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας κ. Ζάχος Λαζαρίδης.

Βραβείο του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων - Επιχειρηματικότητα Νέων 2011

epixeirimatikotita

 

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του Athens Information Technology (AIT) στην Αθήνα,το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) βράβευσε την εικονική επιχείρηση “Homies SA” της Σχολής μας με τον έπαινο του «Ευ Αγωνίζεσθαι».

Τον έπαινο παρέλαβαν εκ μέρους της επιχείρησης οι μαθήτριες Έλλη Αδαμούδη (Γενική Διευθύντρια) και Χριστίνα Τσαβλακίδου (Διευθύντρια Παραγωγής) οι οποίες συνοδεύονταν από τον καθηγητή της Σχολής και υπεύθυνο του προγράμματος κ. Νίκο Παλάζη.

Copyright © 2016 Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί created by Τίκβα Χριστίνα

Search