1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό AMIS DU MONDΕ

2016amisdemonde

Στον φετινό διαγωνισμό του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής σε συνεργασία με την Επιτροπή Δυτικής Ευρώπης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής με θέμα: Amis du Monde (Φίλοι του κόσμου), οι μαθητές της γ΄γυμνασίου Ελένη Μπουζιώτη, Λίνα Παπακωνσταντίνου, Καλλιτίνα Παραπούρα, Θωμάς Πολυχρονιάδης, Παναγιώτα Τσίμπου, Μυρτώ Χατζηχρήστου και Ηλίας Ψυλόπουλος κατέκτησαν την πρώτη θέση ανάμεσα στα συμμετέχοντα γυμνάσια, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς  τους, κυρίας Μαρίας Καμηλιέρη. Το βίντεο με το τραγούδι «Voyages du Coeur» (Ταξίδια της καρδιάς) πραγματεύεται το θέμα της φιλίας, που ανθίζει, αναπτύσσεται και ωριμάζει  πέρα από τα σύνορα και τις προκαταλήψεις. Οι φίλοι του κόσμου ζουν και συνυπάρχουν μέσα σε κλίμα σεβασμού στη διαφορετικότητά τους και αποδοχής των διαφορών τους.

Γαλλοφωνία 2016

Στον πανελλήνιο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2016 οι μαθητές της Α΄και Β΄λυκείου Ευθυμιάδης Μάριος, Μηντελή Ίριδα, Τζώτζα Αιμιλία, Τσεσμελιδάκη Ειρήνη, Τσιάπαλης Δημήτρης και Χατζημιχαήλ Κωνσταντίνα κατέλαβαν την τρίτη θέση ανάμεσα σε 235 μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Β. Ελλάδας.

vraveio gallofonias 2016

Οι μαθητές μας έλαβαν μέρος με τη μουσική δημιουργία «Saveurs de mots», την οποία συνέθεσαν με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Γαλλικών κας Καμηλιέρη.

Συμμετοχή των Νικητών του Διαγωνισμού Γαλλοφωνίας στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ «PRINTEMPS DES LYCEENS» στη Μασσαλία

massalia2015 massalia2015 3 massalia2015 2 massalia2015 4

 

Οι νικητές του φετινού διαγωνισμού Γαλλοφωνίας , Ζαφρανάς Αλέξανδρος, Θεοδωρόπουλος Νότης και Φωτιάδης Κωνσταντίνος ταξίδεψαν στην περιοχή της Μασσαλίας με σκοπό να συμμετάσχουν με το τραγούδι που συνέθεσαν, στο Φεστιβάλ «Printemps des Lycéens» για μαθητές Λυκείου της Νότιας Γαλλίας και χωρών της Μεσογείου. Στο φεστιβάλ παρουσιάστηκαν διάφορες καλλιτεχνικές δημιουργίες από το χώρο της μουσικής, του θεάτρου, των εικαστικών, της φωτογραφίας και του κινηματογράφου.

Γαλλοφωνία 2015

gallofwnia2015

 

GRAND PRIX (Πρώτο Βραβείο) στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2015

Την 1η θέση κατέκτησε το σχολείο μας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας με το τραγούδι και video clip «MADAGASCAR». O διαγωνισμός οργανώνεται από τη Γαλλική Πρεσβεία και το σχολείο διακρίθηκε ανάμεσα σε 5000 συμμετοχές.

Το φετινό θέμα του διαγωνισμού αφορούσε σε μια πρόσκληση σε γαλλόφωνη χώρα μέσα από το πρίσμα ποικίλων θεματικών ενοτήτων (βιοποικιλότητα, παραδόσεις, οικολογία)και με χρήση συγκεκριμένων λέξεων.

Συμμετείχαν οι μαθητές   της Β΄ Λυκείου Ζαφρανάς Αλέξανδρος, Θεοδωρόπουλος Νότης και Φωτιάδης Κων/νος , οι οποίοι με την καθοδήγηση της καθηγήτριας κας Μαρίας Καμηλιέρη έγραψαν τους στίχους του τραγουδιού, εκτέλεσαν μουσικά το επιλεγμένο μουσικό κομμάτι και δημιούργησαν το βίντεο-κλιπ . Οι μαθητές μας θα ταξιδέψουν στη Μασαλία , με όλα τα έξοδα πληρωμένα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνδιάσκεψη νέων.

Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Lumiere

Oι μαθήτριες της Α΄λυκείου Βαργεμίδου Μαρία, Γραμμένου Μαρία, Παπαϊωάννου Λύγια και Πασπαλά Τίνα κέρδισαν το ειδικό βραβείο (Prix Spécial) στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Lumière» που οργανώθηκε από τους συλλόγους καθηγητών γαλλικής γλώσσας . Στον διαγωνισμό συμμετείχαν με ταινία μικρού μήκους στη γαλλική γλώσσα με θέμα το Φως και της οποίας τα γυρίσματα και την επεξεργασία έκανε ο Νότης Θεοδωρόπουλος μαθητής μας της Β΄λυκείου. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

Σελίδα 1 από 2

Copyright © 2016 Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί created by Τίκβα Χριστίνα

Search