• την προσωποποιημένη διδασκαλία
  • την πρωτοβουλία και δημιουργικότητα
  • την αυτενέργεια
Ένα Σύγχρονο Σχολείο
Έναρξη μαθημάτων γερμανικής γλώσσας από το σχολικό έτος 2016-2017
Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών
Προετοιμασία των μαθητών της Σχολής για την είσοδό τους στα πανεπιστήμια του εξωτερικού
Σπουδές στο Εξωτερικό
Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες για την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
2017 Πανελλήνιες

Εγγραφή σε Εκδηλώσεις

Προσεχείς Ημερίδες & Εκδηλώσεις της Σχολής

Βραβεία & Διακρίσεις

Σημαντικές Διακρίσεις σε Ποικίλους Τομείς

Μαθητικές Δράσεις

Συμμετοχές σε Δράσεις & Συνέδρια

Έρευνα & Ανάπτυξη

Δημοσιέυσεις σε Συνέδρια, Συγγραφικό Έργο, Επιμορφώσεις & Διακρίσεις Εκπαιδευτικών
Δωμάτιο Απόδρασης 2018

Δωμάτιο Απόδρασης 2018

Σου αρέσουν οι γρίφοι, τα αινίγματα, τα μαθηματικά παιχνίδια; Πιστεύεις ότι μπορείς να….αποδράσεις με όπλα τις μαθηματικές σου γνώσεις, την παρατηρητικότητα αλλά και την οξυδέρκειά σου; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε…. διάβασε παρακάτω: Ο Όμιλος Μαθηματικών της Σχολής Καλαμαρί σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης κα. Σουσαμίδου και κ. Πούλο προσκαλούν τους μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικού, για τρίτη χρονιά, σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι γνώσεων με τίτλο : Δωμάτιο Απόδρασης Το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Σχολής Καλαμαρί (Γεωργικής Σχολής 44) σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: Στ΄ τάξη Δημοτικού: Σάββατο 21 Απριλίου…

Περισσότερα

5os Διαγωνισμός εκφραστικής ανάγνωσης στα γαλλικά με θέμα: Ιστορίες μυστηρίου & φαντασίας

5os Διαγωνισμός εκφραστικής ανάγνωσης στα γαλλικά με θέμα: Ιστορίες μυστηρίου & φαντασίας

Εγγραφή {loadformmaker 13} 1. Eισαγωγή Η αναγνωστική πράξη στη λογοτεχνία, εκτός από την αισθητική απόλαυση που προσφέρει, αναδεικνύει την επικοινωνιακή διάδραση του αναγνώστη με το κείμενο. Η μέθεξη με το σύμπαν του κειμένου, πεζού ή ποιητικού, προκαλεί τη συγκινησιακή διέγερση και ενεργοποιεί την ενσυναίσθηση. Η “συνάντηση„ με τις οπτικές με τις οποίες η πραγματικότητα αφομοιώνεται και ερμηνεύεται και η πρόταση του κόσμου που το κείμενο αποκαλύπτει αποβαίνουν μέσο αυτοσυνείδησης, αυτογνωσίας, ενδοσκόπησης, διαμόρφωσης προσωπικής βιοθεωρίας και αξιακού συστήματος. Η επικοινωνιακή λειτουργία της λογοτεχνικής ανάγνωσης ολοκληρώνεται όταν η μοναχική ανάγνωση συμπληρώνεται με την εκφραστική ανάγνωση σε ακροατήριο. Οι δεξιότητες επικοινωνίας που καλλιεργεί…

Περισσότερα

Γιορτή της Άνοιξης 2018

Γιορτή της Άνοιξης 2018

Το Καλαμαρί ανοίγει τις πόρτες του και σας περιμένει για μια διαφορετική Κυριακή. Πλούσια δωροαγορά, αρωματικός καφές, σπιτικές λιχουδιές, παιχνίδια, μουσική και χορός. Διασκεδάζουμε, ερχόμαστε πιο κοντά και στηρίζουμε τα παιδιά του συλλόγου «Παιδικές Καρδιές». Σας περιμένουμε . . . Κυριακή 6 Μαΐου από τις 11 το πρωί. Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερα

Erasmus+

Erasmus+

Οι απόφοιτοι του σχολείου μας, Ισμήνη Παπαθανασίου και Γιάννης Πετρίδης, φοιτητές πλέον στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ και Μηχανολόγων-Μηχανικών του ΑΠΘ αντίστοιχα, μοιράστηκαν με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ Λυκείου τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους σε προγράμματα του Erasmus+. Συγκεκριμένα, αφού παρουσίασαν συνοπτικά το πρόγραμμα Erasmus+ και τις δυνατότητες που προσφέρει ακόμη και σε μαθητές να συμμετάσχουν σε σχετικές δράσεις, παρουσίασαν τις προσωπικές τους εμπειρίες από τη συμμετοχή τους σε ένα πρόγραμμα στην Ιταλία σχετικά με τον εθελοντισμό και από ένα πρόγραμμα στη Λετονία που αφορούσε τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης.

Περισσότερα

Σπουδές στο εξωτερικό

Σπουδές στο εξωτερικό

Στις 7/2/2018 οι γονείς του Λυκείου ενημερώθηκαν για τις σπουδές σε πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας και των Η.Π.Α. Έλαβαν πληροφορίες για την διαδικασία υποβολής αίτησης, όπως και για το κόστος σπουδών και τα έξοδα και τις συνθήκες διαβίωσης στις χώρες αυτές. Εισηγητές ήταν αντίστοιχα ο Ειδικός Σύμβουλος του Βρετανικού Συμβουλίου κ. Κ. Γεωργίου και ο Ειδικός Σύμβουλος για θέματα σπουδών στις Η.Π.Α. κ. Δημήτρης Ντούτης.                                                                

Περισσότερα

13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Το Καλαμαρί συμμετείχε στον 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που διεξήχθη την 1η Απριλίου στη Θεσσαλονίκη και ήταν αφιερωμένος στον μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη. Συγκεκριμένα, ομάδα μαθητών/-τριών έτρεξε στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5χλμ προωθώντας έτσι τον αθλητισμό και τη φιλανθρωπία.

Περισσότερα

31th HMCE 2018

31th HMCE 2018

31ο HMCE 2018 (Συνέδριο Πανεπιστημίου Harvard) Μαδρίτη 9-13/3 Με συμμετοχή 13 μαθητών και μαθητριών, από το Λύκειο, και 2 από το Γυμνάσιο εκπροσωπήθηκε το σχολείο μας στο αγγλόφωνο μαθητικό συνέδριο του Πανεπιστημίου Harvard (Harvard Model Congress Europe), στο οποίο η Σχολή Καλαμαρί συμμετέχει ανελλιπώς από το 1999. Οι μαθητές και μαθήτριες μας ( Νικολαϊδου Μαγδαληνή, Πολυχρονιάδης Θωμάς, Αβραμίδου Άννα, Αχλατζή Εμμανουηλία Γεωργία, Γιάκου Μελπομένη, Ευθυμίου Βασίλειος, Ζερβάκης Εμμανουήλ, Καζάκος Αθανάσιος, Κατσαούνη Ναταλία, Λαμτζίδου Φανή Μαρία, Νεστορίδη Άννα Θεοδώρα, Παπαθεοδώρου Ναυσικά Μαρία, Χαϊδευτού Ευστρατία από το Λύκειο και Γρηγοριάδης Θεόδωρος Φίλιππος και Σεμερτζίδου Τολόγκου Ανδρεάννα Κυριακή από το Γυμνάσιο) συμμετείχαν με…

Περισσότερα

13th KMEC13ieme

13th KMEC13ieme

    3-4.3.2018 Ενταγμένη στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Σχολεία-Πρέσβεις» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 13η Σύνοδος του Kalamari Model European Conference με συμμετοχή 144 μαθητών, συντονιστών και αποφοίτων και καλεσμένους 20 μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Σουφλίου. Οι μαθητές – σύνεδροι επεξεργάστηκαν θέματα σε 6 αγγλόφωνες επιτροπές και 1 γαλλόφωνη και κατέληξαν σε προτάσεις που ψήφισε η ολομέλεια του Συνεδρίου. Η ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, τίμησε το Συνέδριο μας με την παρουσία της και απευθύνθηκε στους μαθητές με ομιλία της.

Περισσότερα

8η Ημερίδα Μαθηματικών

8η Ημερίδα Μαθηματικών

 Το Σάββατο 10/3/2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 8η Ημερίδα Μαθηματικών στην Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Μαθηματικών κ. Πούλου και κ. Θωμαϊδη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσες και όσους με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση.   ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ  κ. Σωτήρης Μαρκάδας , Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 13ης Περιφέρειας Θεσσαλονίκης «Η εννοιολογική κατανόηση και η διαδικαστική γνώση στα Μαθηματικά: μια διαρκώς παρούσα διελκυστίνδα για τη διδασκαλία τους.» κα. Κατερίνα Καλφοπούλου, Μαθηματικός 1ου Γυμνάσιου Νεάπολης(Θεσσαλονίκη) «Η επικράτεια των αλγορίθμων στη διδασκαλία των Μαθματικών στο Γυμνάσιο» κ. Πρόδρομος Ελευθερίου , Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Ν. Λέσβου «Στοχεύοντας στην…

Περισσότερα

Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση φωτογραφιών και ντοκουμέντων από τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας παρακολούθησε η γ΄ γυμνασίου στο πλαίσιο τους μαθήματος της ιστορίας, από τον αρχαιολόγο-ιστορικό και συντηρητή έργων τέχνης κ. Μεχτίδη Πέτρο. Ανάμεσα σε άλλα, συγκινητική ήταν μια καρτ – ποστάλ από στρατιώτη του πολέμου προς την οικογένειά του και ένα βιβλίο αριθμητικής με ιδιόχειρες σημειώσεις από μαθητή σχολείου της Σμύρνης.

Περισσότερα

Ημερίδα για τα Μαθηματικά Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ημερίδα για τα Μαθηματικά Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ο Μαθηματικός του σχολείου μας κ. Σαράφης Ιωάννης, ήταν προσκεκλημένος στην Ημερίδα Μαθηματικών που διοργάνωσε ο Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών νομού Φθιώτιδας κ. Σπαθάρας. Το θέμα της εισήγησης ήταν: " ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ 2016 ΚΑΙ ΤΟΥ 2017. ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ. ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ." Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στη Λαμία 18-3-2018.

Περισσότερα

Διάκριση στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα 2018

Διάκριση στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα 2018

Η Σχολή Καλαμαρί συγχαίρει τον μαθητή της γ΄ γυμνασίου Πηλιανίδη Χρυσόστομο, που κατέκτησε το 3ο βραβείο στην 35η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα, και συγκεκριμένα στην φάση του διαγωνισμού με τίτλο «Αρχιμήδης» και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Περισσότερα

Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2018»

Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2018»

Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου της Σχολής Καλαμαρί πέτυχαν μία σημαντική διάκριση κατακτώντας μία από τις πρώτες θέσεις Πανελλαδικά στο διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2018» με θέμα: «Δημιουργώντας για την Πολιτιστική μας Κληρονομιά». Oι μαθητές που διακρίθηκαν είναι: Αβραμίδου Άννα, Γιάκου Μελπομένη, Καζάκος Αθανάσιος, Κατσαούνη Ναταλία, Κουρτίδου Ειρήνη, Πασπαλά Στεφανία, Πράτος Αιμίλιος, Ευθυμίου Βασίλειος, Νεστορίδης Άγγελος Αναστάσιος.

Περισσότερα

Το Καλαμαρί στο 4ο Μαθητικό Συμπόσιο ASPnet UNESCO

Το Καλαμαρί στο 4ο Μαθητικό Συμπόσιο ASPnet UNESCO

Μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν στο 4ο Μαθητικό Συμπόσιο ASPnet UNESCO που διοργανώθηκε στις Σέρρες από το 2ο ΓΕΛ Σερρών στις 23-24 Φεβρουαρίου 2018. Το θέμα του Συμποσίου ήταν «Συνυπάρχω, συνανήκω, συμπορεύομαι» και συμμετείχαν σχολεία από τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη. Οι μαθήτριες, αφού παρουσίασαν στο καλλιτεχνικό μέρος ένα χορευτικό, στη συνέχεια συμμετείχαν σε επιτροπές, όπου συζήτησαν για το θέμα και παρουσίασαν τις απόψεις τους στην ολομέλεια. Συμμετείχαν οι μαθήτριες της Α΄ Λυκείου Ά. Αβραμίδου, Ο. Αλεξάνδρου, Έ. Αχλατζή, Φ. Λαμτζίδου, Δ. Μπαζιώτα, Κ. Παπαδοπούλου, Ε. Ποριάζη, Ν. Παπαθανασίου, Μ. Στρατή και Έ. Χαϊδευτού συνοδευόμενες από τις καθηγήτριες Ξ. Νάννου…

Περισσότερα

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Στατιστικής

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Στατιστικής

Οι μαθήτριες της Σχολής Καλαμαρί Φωτιάδου Χρυσοπηγή, Παπαζάχου Φωτεινή-Ηρώ, Κούτελη Βηθλεέμ και Γκιλή Ελεωνόρα με την καθοδήγηση του Μαθηματικού της Σχολής Χαράλαμπου Κ. Φιλιππίδη πέτυχαν μία σημαντική διάκριση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής που διοργανώνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη της στατιστικής παιδείας στην Ελλάδα». Με την πρόκριση στην επόμενη φάση του διαγωνισμού θα λάβουν έπαινο από την ΕΛΣΤΑΤ και θα μπορέσουν να διαγωνιστούν για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική.

Περισσότερα

Copyright © 2016 Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί created by Τίκβα Χριστίνα

Search